Dobré noviny
Iuventa postúpila cez Spono Eagles do 2. kola Pohára EHF
TASR
TASR

Iuventa postúpila cez Spono Eagles do 2. kola Pohára EHF

Na snímke hráčky Iuventy Michalovce sa tešia z postupu po víťazstve nad Spono Eagles
Na snímke hráčky Iuventy Michalovce sa tešia z postupu po víťazstve nad Spono Eagles — Foto: TASR/Roman Hanc

Michalovčanky zvládli domáci dvojzápas a v ďalšom kole sa v októbri stretnú s francúzskym Nice.

Michalovce 15. septembra (TASR) - Hádzanárky Iuventy Michalove zvíťazili v druhom zápase 1. kola Pohára EHF nad švajčiarskym Spono Eagles 32:25 a postúpili do 2. kola.

1. kolo Pohára EHF, 2. zápas:

Spono Eagles - Iuventa Michalovce 25:32 (12:15)

Najviac gólov Spono Eagles: Wyderová 5, Traberová, Calchiniová, Stahelinová a Ljubasová po 3, zostava a góly Iuventy Michalovce: Kordowiecka, Jablonská-Bobal - Kišiková 3, Trifunovičová, Trúnková 5, Milenkyová 1, Kakaščíková, Štefanová 1, Holejová 5, Wollingerová 4, Bajčiová 8, Radovičová 2, Kompaniecová 2. Rozhodovali: Duplijová, Tkačuková (obe Ukr.), TH: 5/3 - 3/1, 300 divákov.

/prvý zápas: 25:31, Iuventa postúpila/

Hlasy:

Peter Dávid, tréner Iuventy Michalovce: „Vedeli sme, že to bude ťažký zápas najmä pre súpera, ktorý má užší káder. Som rád, že sme to zvládli, úvod však bol nervózny. Sme spokojní, po celých 120 minút tohto dvojzápasu sme boli o niečo lepší tím. Dôležité je, že sa nám pomaly stabilizuje obrana. Máme dobrú kreatívnu stránku, s ňou som spokojný."

Patrícia Wollingerová, spojka Iuventy Michalovce: „Druhý zápas bol herne aj výsledkovo podobný prvému. V prvom polčase ešte súperky chceli hrať, my sme im však eliminovali ich snahu. To, čo sme mali robiť, sme robili. Každá z nás sa snažila na 100 percent. Som rada, že to takto dopadlo."

Už ste čítali?