Dobré noviny
Monaco v prestrelke podľahlo Marseille, Saint Etienne bolo blízko k výhre
TASR
TASR

Monaco v prestrelke podľahlo Marseille, Saint Etienne bolo blízko k výhre

Ilustračné foto
Ilustračné foto — Foto: TASR/AP

V nedeľňajšom stretnutí najvyššej francúzskej futbalovej súťaže remizovali hráči AS Saint Etienne s FC Toulouse 2:2.

Paríž 16. septembra (TASR) – Domáci prehrávali už o dva góly, v závere prvého polčasu však znížil ofenzívny stredopoliar Romain Hamouma, ktorý svojím druhým gólom po zmene strán vybojoval pre zeleno-bielych aspoň bod.

ASSE bolo blízko dokonalému obratu, keď si už v nadstavenom čase dal obranca Toulousanov Issiago Sylla vlastný gól, po konzultácii prostredníctvom systému VAR však rozhodca gól neuznal pre predchádzajúci ofsajd. V priebežnom poradí patrí ASSE 15. a FC Toulouse 9. priečka.

Monaco stále bez výhry

Futbalisti FC Nantes nadviazali na predchádzajúce dve víťazstvá v Ligue 1 a v prvom zápase nedeľňajšieho programu 5. kola zvíťazili na domácom ihrisku nad Stade de Reims 1:0. Po bezgólovom prvom polčase vsietil rozhodujúci gól v 69. minúte útočník Kalifa Coulibaly. Výhra na Stade de la Beaujoire posunula domácich na priebežné tretie miesto v tabuľke, pričom s druhým Stade Rennes majú "kanárici" zhodne 10 bodov.

Naďalej sa trápi Monaco, ktoré doma podľahlo Olympique Marseille 3:4. Domácim nepomohli ani dva góly Wissama Ben Yeddera, za hostí dvakrát skóroval Dario Benedetto. "Kniežatá" stále čakájú na prvé víťazstvo v sezóne, v tabuľke im patrí so ziskom dvoch bodov predposledná 19. priečka. Marseille je po tretej výhre v rade s 10 bodmi štvrté, na vedúci PSG stráca dva body.

Ligue 1 - 5. kolo:

FC Nantes – Stade de Reims 1:0 (0:0)

Gól: 69. Coulibaly

AS Saint Etienne – FC Touluse 2:2 (1:2)

Góly: 45+. a 57. Hamouma - 15. Gradel, 24. Leya

AS Monaco - Olympique Marseille 3:4 (2:2)

Góly: 17. a 26. Ben Yedder (prvý z 11 m), 75. Keita - 38. a 66. Benedetto, 41. Germain, 61. Payet

Už ste čítali?