Denník N

5 tipov ako lacno a bezpečne vycestovať do USA s ESTA VISA

mesto usa

Cesta do USA pre mnohých z nás môže byť splneným snom. Ide o krajinu, ktorá je pre nás vzdialená, no poznáme ju najmä prostredníctvom filmov, či seriálov. Fascinujú nás najmä veľkomestá, rušný život a rozmanitosť. Ich kultúra a spôsob života sú v mnohom podobné, no všetko sa tam deje akosi vo väčšom.

Slovákov od USA odrádza okrem vzdialenosti aj finančná stránka. Výlet do krajiny neobmedzených možností je finančne náročnejší a nemôžeme ho porovnávať s dovolenkovaním v Európe. Ako však môžete cestovať do USA lacno a zároveň bezpečne?

  1. Využite možnosť cestovného povolenia

Cestovanie nie je možné bez nevyhnutných dokumentov. Pokiaľ sa chcete legálne dostať do USA potrebujete oprávnenie na vstup do krajiny, ktoré môžete získať formou víz, či cestovného povolenia. Rozdiel medzi týmito dvoma dokumentmi je však značný najmä z praktickej stránky. Získanie cestovného povolenia je omnoho rýchlejšie a lacnejšie na rozdiel od víz. Napríklad cestovné povolenie ESTA VIZA môžete získať ak splníte isté podmienky. Pokiaľ sa teda v USA nezdržíte dlhšie ako 90 dní, môžete veľmi jednoducho ušetriť vybavením tohto cestovného povolenia. Navyše pre jeho autorizáciu stačí vyplniť elektronický formulár a môžete cestovať!

  1. Cestovanie mimo sezóny

Pokiaľ veľa cestujete, zrejme viete aké lacné môžu byť mimosezónne letenky. Práve preto je omnoho výhodnejšie využívať takéto letenky, najmä vďaka finančnému rozdielu. Avšak veľký rozdiel pri cestovaní mimo sezóny môže byť aj množstvo turistov. Aj keď USA je destináciou, ktorá je celoročne navštevovaná turistami, aj mimosezónna cesta môže vo vašom cestovaní urobiť veľký rozdiel. Okrem toho v rámci sezóny sú často omnoho drahšie nielen letenky ale aj samotné ubytovanie a ostatné aktivity.

  1. Buďte vždy v obraze

Last minute zájazdy a letenky vám ponúkajú unikátnu možnosť cestovať aj do drahších destinácii omnoho výhodnejšie. Pri takejto forme šetrenia je však veľmi dôležité neustále sledovať rozličné letecké spoločnosti, či cestovné kancelárie. Jednoducho je potrebné aby ste boli neustále v obraze a mali prehľad o jednotlivých ponukách. Práve tak sa môžete dostať k naozaj neodolateľným cestovným ponukám. Zároveň pri takýchto ponukách rozhoduje aj rýchlosť a preto sa veľmi neoplatí váhať. Veľmi vďačné je aj sledovať sociálne siete, kde sú príspevky aktualizované každodenne.

  1. Rezervácia vopred

Pri lete do USA sa uistite o všetkých detailoch vašej cesty. Nikdy neleťte do USA bez toho aby ste mali zabezpečené ubytovanie. Či už preferujete ubytovanie v hoteli, či napríklad prostredníctvom Airbnb. Snažte sa nájsť čo najvýhodnejšie ubytovanie pre vaše potreby. Pri rezervácii tiež treba brať ohľad aj na lokalitu. Pred samotnou cestou by ste si tiež mali prenajať auto, lístky a vstupenky na jednotlivé pamiatky. Mnohé turistické atrakcie sú vypredané na množstvo týždňov dopredu preto treba mať prehľad o ich dostupnosti. Taktiež na mieste môžu byť jednotlivé poplatky omnoho vyššie.

  1. Balenie so zoznamom je omnoho jednoduchšie

Možno sa to zdá ako klišé ale pri presnom naplánovaní vecí, ktoré si chcete vziať prebehne vaše balenie rýchlejšie a menej chaoticky. Zoznam si tiež vezmite so sebou a spätné balenie bude tiež omnoho jednoduchšie.  Pre ešte lepšiu organizáciu si môžete naplánovať aj približnú trasu vašej cesty a tým zabezpečiť plynulý chod vašej dovolenky.

Základom skvelej dovolenky do USA je však najmä užiť si ju naplno. Pokiaľ ušetríte na mnohých drobnostiach v celkovej cene vám to môže urobiť veľký rozdiel. Nezabudnite však najmä na základné potreby ako je cestovné povolenie, či bezpečné ubytovanie. Splnením týchto krokov si môžete užiť krásnu a výnimočnú dovolenku v USA.

Teraz najčítanejšie