Teplé počasie sa končí, prudké ochladenie prinesie na Slovensko mrazy a na hory sneh

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ochladenie, zima, mráz
Foto: ilustračné, www.gettyimages.com.

V utorok príde prudké ochladenie a ukončí sériu teplého počasia. Ochladenie prinesie so sebou aj ranné mrazy, či sneh na horách.

Ako ďalej informuje portál iMeteo.sk, od severu sa nad naše územie začne nasúvať oblačnosť a v priebehu utorka nás čakajú aj zrážky. Tie však budú najmä na severe nášho územia a nebudú príliš výrazné.

Výrazné ochladenie v stredu

Ešte v pondelok nás čakajú príjemné teploty, ktoré na juhu môžu vystúpiť aj nad hranicu +25 °Celzia. Už v utorok k nám však začne prúdiť studený vzduch, v dôsledku ktorého začnú teploty výrazne klesať.

V porovnaní s dnešným dňom budú teploty o niekoľko stupňov nižšie. Maximálne denné teploty sa budú v utorok pohybovať od +15 až +22 °Celzia a v stredu, keď ochladenie bude najvýraznejšie, sa maximálne denné teploty budú pohybovať len od +7 °Celzia na severe po +17 °Celzia na juhu územia,“ avizuje iMeteo.sk.

Poklesnú aj nočné teploty

Spolu s dennými teplotami poklesnú aj nočné. Tie budú klesať k nule, v dolinách a v kotlinách pri vyjasnení a utíšení vetra môžu poklesnúť teploty aj pod bod mrazu.

Portál takisto upozorňuje, že vzduch, ktorý k nám bude prúdiť, bude pôvodom z Arktídy a vo Vysokých Tatrách sa môže vyskytnúť aj sneženie, ktoré môže priniesť zopár centimetrov čerstvého snehu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia