Spoločnosť 16. september 2019

Štyri roky Postoja. Aj za život

Fero Múčka
Fero Múčka
Začína sa obdobie, ktoré zadefinuje Slovensko na niekoľko rokov.
Začína sa obdobie, ktoré zadefinuje Slovensko na niekoľko rokov.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Fero Múčka

Štyri roky Postoja. Aj za život
Foto – Profimedia.sk

Tento týždeň vás na stránkach nášho denníka bude sprevádzať mierne upravené logo Postoja. Dodatkom „Za život“ sa naša redakcia hlási k myšlienke ochrany života pre najbezbrannejších. Upravené logo bude na našej stránke až do nedeľňajšieho Pochodu za život.

Veríme, že najslabší a najbezbrannejší si zaslúžia najväčšiu ochranu. Aj vtedy, keď ich prítomnosť zaťažuje a od spoločnosti si vyžaduje zvýšenú solidaritu.

Toto bola jedna z ústredných myšlienok, pre ktoré Postoj presne pred štyrmi rokmi vznikol. Na Slovensku dovtedy chýbal seriózny denník, ktorý by sa otvorene hlásil k tomuto presvedčeniu.

Chýbal tu priestor, kde by sa debatovalo o politike, spoločnosti, kultúre či ekonomike tak, aby z tejto debaty nevylučoval konzervatívny pohľad.

Hoci sa ešte stále často stretávame s názorom, že Postoj články nezamyká, a preto si ho netreba predplácať, teší nás, že sa zvyšuje počet čitateľov, ktorí rozumejú tomu, že Postoj môže fungovať len vďaka ich dobrovoľnému predplatnému.Zdieľať

Pri našom štvrtom výročí chceme poďakovať predovšetkým našim pravidelným podporovateľom. Dnes ich je už dvetisíc a len vďaka nim môže Postoj sledovať tristotisíc čitateľov mesačne. Nefinancujú nás žiadne verejné dotácie, oligarchovia či cirkvi. Vďaka tomu je Postoj také slobodné médium.

Hoci sa ešte stále často stretávame s názorom, že Postoj články nezamyká, a preto si ho netreba predplácať, teší nás, že sa zvyšuje počet čitateľov, ktorí rozumejú tomu, že Postoj môže fungovať len vďaka ich dobrovoľnému predplatnému.

A nielen fungovať, ale neustále sa rozširovať. Za štyri roky sme aj personálne výrazne posilnili, ďalšie nové mená budete mať možnosť vidieť pod našimi článkami už čoskoro.

O šesť mesiacov nás čakajú parlamentné voľby, ktorým bude predchádzať intenzívne politické súperenie. Tento čas a následné voľby opäť na pár rokov zarámcujú, ako bude táto krajina fungovať. Ako bude pristupovať ku korupcii, zvlášť na politickej úrovni, zvetrávajúcemu vzdelávaniu, neporiadku v zdravotníctve a k tomu, ako zabezpečiť prosperitu pre Slovensko.

No rozhodovať sa bude aj o tom, aké kultúrno-etické hodnoty ju budú formovať. Vďaka vám, našim podporovateľom, bude Postoj v tejto debate silno cítiť.

Ďakujeme.

A ak ešte nepatríte k našim podporovateľom, pridajte sa k nim teraz.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0