Galko sa nestal podpredsedom parlamentu, rozhodli o tom poslanci

NETKY.SK • 12 September 2019, 19:50 • 2 min
Galko sa nestal podpredsedom parlamentu, rozhodli o tom poslanci

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR nezvolili Ľubomíra Galka (SaS) za podpredsedu parlamentu. Rozhodli o tom vo štvrtkovej tajnej voľbe, vyhlásili to v pléne po hlasovaní.

slovakia

left justify in out

"Platí tu len hrubá sila, za ktorou stojí zášť, nenávisť a nedodržiavanie akýchkoľvek dohôd," povedal Galko s tým, že v parlamente neplatí žiadna politická kultúra. Dodal, že treba už len vydržať do volieb. Myslí si, že ľudia si urobia vlastný názor a dajú ho najavo vo voľbách.

 

img

 

Na otázku, či má istotu, že zaňho zahlasovali všetci členovia strany, odpovedal, že nikomu nevidí do hlavy. "Tým by som sa vôbec nezaoberal. Ak by koalícia zahlasovala, tak som zvolený," dodal. Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová sa krátko pred voľbou vyjarila so slovami, že "Galko má podporu strany". V prípade jeho nezvolenia, čo sa napokon aj stalo, ho ponúknu opakovane v ďalšej voľbe. 

 

img

 

Poukázala na to, že miesto strane patrí na základe výsledkov volieb. Galka nominovala na pozíciu SaS. Nahradiť mal Luciu Ďuriš Nicholsonovú, ktorá sa stala europoslankyňou.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies