Huawei FreeBuds 3: Bluetooth slúchadlá s aktívnym potlačením hluku

Nové true wireless slúchadlá z IFA 2019 poháňa čip Huawei Kirin A1, chvália sa aktívnym potlačením hluku a ich puzdro podporuje bezdrôtové nabíjanie.

Úplne bezdrôtové slúchadlá majú vo svojom portfóliu mnohé značky. Pokiaľ nad ich kúpou rozmýšľate a nemáte prehľad o ponuke, možno vám pomôže náš článok spred pol roka Najznámejšie true wireless slúchadlá do uší (jar 2019).  Určite si prečítajte aj čerstvú recenziu kolegu Richarda, ktorý na test kúpil cenovo dostupný model od Xiaomi. Jeho skúsenosti sú opísané v článku Mi True Wireless Earbuds (Xiaomi AirDots) - ľudový pokrok.

Huawei patrí k výrobcom, ktorí na vlnu slúchadiel tohto typu nasadli už pred rokmi. Na tohtoročnej výstave IFA ukázal v Berlíne tretiu generáciu FreeBuds. Novinka prináša výkonný čip vlastnej výroby Kirin A1, kvalitný zvuk, aktívne potlačenie okolitých ruchov a puzdro, ktoré podporuje bezdrôtové nabíjanie. Pokiaľ vlastníte smartfón s reverzným nabíjaním, položením krabičky na chrbát telefónu dobijete potrebnú energiu tak, ako napríklad konkurenčné Galaxy Buds od Samsungu. 

Základné parametre:
Rozmery slúchadla 42 x 20 x 18 mm, rozmery puzdra 61 x 22 mm, hmotnosť slúchadla 4,5 g, hmotnosť puzdra 48 g, 14 mm menič, batéria 30 mAh, batéria v puzdre 410 mAh, výdrž 4 hodiny prehrávania hudby, 20 hodín s dobíjaním cez puzdro, dotykové ovládanie, Buetooth 5.1, čip Huawei Kirin A1, nabíjanie puzdra cez USB-C alebo zariadením s podporou štandardu Qi.

Obsah balenia:
Slúchadlá, nabíjacie puzdro, USB-C kábel, dokumenty. 

Skutočne bezdrôtových slúchadiel s funkciou ANC (Active Noise-Cancelling) na našom trhu nie je veľa, najmä nie cenovo dostupných. Srdcom FreeBuds 3 je čip Kirin A1, ktorý bol špeciálne navrhnutý pre nositeľné audio zariadenia. Podpora BT 5.1 a BLE 5.1 zaisťuje slúchadlám stabilné pripojenie. 

V spojení s novým algoritmom výberu Bluetooth signálu dokáže čip dynamicky identifikovať dostupné frekvenčné pásma a prepnúť na voľný kanál. To mu umožňuje rýchlo sa prispôsobiť zmenám prostredia a dosiahnuť hladšie pripojenie bez rušenia.

Huawei vyvinul pre čip Kirin A1 pokročilý procesor zvukových digitálnych signálov. FreeBuds 3 sú podľa výrobcu prvé TWS (True Wireless Stereo) otvorené slúchadlá, ktoré podporujú nielen redukciu šumu pri hovore, ale zároveň aj presné aktívne potlačenie hluku v reálnom čase. 

Dvojitým ťuknutím na ľavé slúchadlo zapnete alebo vypnete funkciu ANC a budete si môcť vychutnať nerušenú hudbu kdekoľvek, napríklad v preplnenej MHD alebo v hlučnej reštaurácii.

Puzdro FreeBuds 3 je vybavené funkciou bezdrôtového nabíjania. Slúchadlá je možné nabíjať bezdrôtovými nabíjačkami aj smartfónmi, podporujúcimi reverzné bezdrôtové nabíjanie. Vďaka  efektívnej spotrebe energie čipu Kirin A1 sú Huawei FreeBuds 3 schopné prehrávať štyri hodiny na jedno nabitie a až 20 hodín, ak sa používajú spolu s nabíjacím puzdrom.

Huawei plánuje spustiť predaj FreeBuds 3 na slovenskom trhu na prelome októbra a novembra. Cena bude potvrdená neskôr. Predchádzajúca verzia má v našich obchodoch cenovku približne 120 eur. Dá sa očakávať, že ich nástupca príde s podobnou, možno mierne vyššou cenovkou. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu