Najstaršia matka na svete je spolu s manželom pár dní po pôrode na jednotke intenzívnej starostlivosti

1670

V Indii je zrejme možné aj zdanlivo nemožné. 74-ročná žena je považovaná za najstaršiu mamu na svete, pričom porodila iba nedávno. Avšak, približne týždeň po narodení dvojčiat je žena aj jej manžel na jednotke intenzívnej starostlivosti. Na otázku kto sa o deti postará, keď zomrú, nakoľko už majú svoj vek, neodpovedali.

Erramatti Mangayamma a Sitarama Raja Rao z Indie sa neúspešne pokúšali o dieťa počas celého 54-ročného manželstva. Ani po toľkých rokoch sa tejto myšlienky nedokázali vzdať a nakoniec sa im to podarilo. 5. septembra porodila Erramatti dve zdravé dievčatká. Potešený manžel Rao v tom čase povedal: „Vďaka Božej milosti a lekárom som hrdým otcom dvoch dievčat. Sme dnes najšťastnejší pár na Zemi.“ To však ešte netušil, že jeho radosť príliš dlho nepotrvá. Len o niekoľko dní neskôr bola na tom žena zdravotne tak, že momentálne sa o ňu starajú na jednotke intenzívnej starostlivosti. Netrvalo dlho a jej manžel tam skončil tiež.

Žena je považovaná za najstaršiu mamu na svete, pričom toto prvenstvo prebrala po žene menom Dalinjera Kaura, ktorá porodila vo svojich 70 rokoch. „Keďže je stará, tak vajíčka sme museli zohnať od darcu a spermie sme zhromaždili od jej manžela. Našťastie počala už v prvom cykle a v januári sme zistili, že je tehotná. Všetko bolo v poriadku, pričom neexistovali žiadne zdravotné komplikácie. Každé dieťa váži približne 2 kg a sú zdravé. Nemyslím si, že v období po pôrode bude mať nejaké závažné zdravotné problémy. Nemôže však dojčiť bábätká,“ povedal doktor. Ten sa však mýlil, aj keď dodal, že bezprostredne po pôrode bola rodička absolútne zdravá.

Lekári odmietli prezradiť verejnosti ako si manželia vedú, no podľa netere tejto prvorodičky sú obaja stabilizovaní a zatiaľ to nie je také zlé.

 

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre