Dotácia na kotly zaujala domácnosti aj tentokrát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kotol
Foto: ilustračné, Thinkstock

Domácnosti mali záujem o dotácie na kúpu a inštaláciu kotlov na biomasu. Ako informovala Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA), v dvadsiatom kole projektu Zelená domácnostiam II bola domácnostiam žijúcim mimo bratislavského regiónu rozdelená takmer celá vyčlenená suma vo výške 400 tisíc eur. „Vydali sme domácnostiam 268 poukážok na inštaláciu kotlov na biomasu. Kolo bolo v súlade s osobitnými podmienkami uzatvorené po 24 hodinách od otvorenia,“ uviedol pre agentúru SITA vedúci oddelenia komunikácie SIEA Stanislav Jurikovič.

Ďalšie kolá

Ďalšie kolo pre kotly na biomasu bude vyhlásené 22. októbra 2019. V najbližšom dvadsiatom prvom kole projektu, ktoré bude podľa zverejneného harmonogramu otvorené 17. septembra 2019, budú môcť domácnosti z mimobratislavských regiónov žiadať o poukážky na inštalácie slnečných kolektorov v celkovej sume 700 tisíc eur. „Do konca roka plánujeme vyhlásiť ešte štyri kolá v celkovej hodnote 2,4 milióna eur,“ konštatoval Jurikovič.

Aktuálne je vydaných viac ako 5 700 platných poukážok v hodnote viac ako 11,2 milióna eur. Národný projekt Zelená domácnostiam II je financovaný prostredníctvom Operačného programu Kvalita životného prostredia. Cieľom projektu je do roku 2023 zvýšiť využívanie obnoviteľných zdrojov energie v domácnostiach. SIEA plánuje podporiť inštalácie s celkovým výkonom 140 megawattov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Stanislav Jurikovič
Firmy a inštitúcie SIEA Slovenská inovačná a energetická agentúra