Aktuálne frankfurtské expo naplno ukázalo klesajúci záujem automobiliek o túto formu prezentácie. Na autosalóne IAA 2019 sa nezúčastnili vyše dve desiatky veľkých značiek a to aj napriek tomu, že mnohé z nich na to mali dôvod. Chýbal tam napríklad aj Nissan. Ten pritom práve teraz uvádza Juke druhej generácie, ktorý je preňho veľmi dôležitý.

Očakávaná premiéra nového SUV sa napriek tomu na výstavisku neodohrala. Japonský výrobca si dokonca debutom modelu Juke z tradičného podujatia v Nemecku vystrelil, vozidlo totiž ukázal v katastri malej francúzskej obce Francfort. Juke predviedol verejnosti v stane postavenom na tamojšom poli. Návštevníkov lákal na občerstvenie, ale tiež prekvapením pre prvých 150 hostí.

Juke druhej generácie nakoniec na frankfurtský autosalón neprišiel.
Zdroj: Nissan

Stánok na netradičnej lokalite bol otvorený jediný deň, fungoval len 7. septembra. Automobilka doň pozývala prostredníctvom sociálnych sietí. Vo finále mal prilákať niekoľko desiatok ľudí, z čoho 23 boli majitelia originálu. S potenciálnou návštevnosťou expozície vo Frankfurte sa to teda nemôže rovnať. Napriek tomu Nissan uprednostnil túto formu prezentácie a prispel k tomu, že Japonsko zastupovala na IAA jedine Honda.