Hore

Predstavujeme nový FUJIFILM X-A7

Mirrorless fotoaparát, ktorý zachytáva nádherné fotografie a videá s úžasnou kvalitou a jednoduchým ovládaním. Model FUJIFILM X-A7 má APS-C snímač spoločnosti Fujifilm v štýlovom tele fotoaparátu s hmotnosťou iba 320g*1. Profesionálne funkcie videa, rozlíšenie 4K a vysokorýchlostné snímanie pre zachytenie každého momentu. Vďaka jednoduchému dotykovému ovládaniu na veľkom otočnom displeji je ideálny pre vloggerov.

Spoločnosť FUJIFILM Corporation (Prezident: Kenji Sukeno) s potešením oznamuje predstavenie modelu FUJIFILM X-A7 (ďalej len „X-A7“), ktorý bude k dispozícii v októbri 2019. Je to základný model, ktorý dopĺňa fotoaparáty série X.

X-A7 má novo vyvinutý obrazový snímač APS-C s rozlíšením 24,2MP. Senzor používa medené vodiče pre rýchlejšie čítanie údajov. Tiež poskytuje fázové zaostrovanie po celej ploche senzora. Vďaka tomu má fotoaparát veľmi rýchly a presný AF schopný bleskovo zistiť a sledovať oči a tváre aj pri slabom osvetlení. X-A7 je vybavený 4K a vysokorýchlostným videom a možnosťou vysokej citlivosti ISO, aké sa doteraz v tejto triede fotoaparátov nikdy nenachádzali. Takéto pokročilé funkcie sú zabalené do kompaktného fotoaparátu s hmotnosťou iba 320g, čo z neho robí skvelú voľbu na fotoaparát, ktorý zoberiete kamkoľvek.

Zadná strana fotoaparátu je vybavená 3,5” dotykovým LCD displejom s pomerom strán 16:9 a vysokou čo umožňuje tvorcom video obsahu jasne vidieť živý náhľad aj za silného denného svetla. Použitie otočného kĺbu, prvýkrát vo fotoaparáte série X, znamená, že displej sa môže voľne otáčať v rôznych smeroch. Režim Enhancer Portrait (Zvýraznenie portrétu) v kombinácii s funkciou Face / Eye AF (Automatické zaostrenie na tvár / oko) zvyšuje kvalitu a funkčnosť snímania autoportrétov, pričom s ľahkosťou dosahuje krásne tóny zaostrenia a pleti. Okrem toho novo navrhnuté „inteligentné menu“ umožňuje intuitívne ovládanie pomocou dotykovej obrazovky, takže aj začiatočníci môžu ľahko vytvárať obrázky vysokej kvality.

* 1 Vrátane hmotnosti batérie a pamäťovej karty

     

Hlavné funkcie predstavené s X-A7

(1) Nový obrazový snímač APS-C CMOS s rozlíšením 24,2 MP využíva konštrukciu z medených vodičov na dosiahnutie vynikajúcej kvality obrazu a pokročilého výkonu AF

- Senzor má na svojom povrchu 8,5-krát viac pixelov fázovej detekcie ako predchádzajúce senzory*2. Toto prinieslo dramatické zlepšenie výkonu pri detekcii tváre / očí, pri sledovaní pohybujúcich sa objektov a pri zaostrovaní pri slabom osvetlení.

- Použitie medených vodičov znižuje digitálny šum a poskytuje násobné zlepšenie kvality obrazu pri vysokých úrovniach ISO v porovnaní s predchádzajúcimi snímačmi.*2

- Významné zlepšenie rýchlosti čítania údajov umožňuje plynulú rýchlosť 30 snímok za sekundu, keď sa zaznamenáva 4K video, čím sa podstatne znižuje efekt „rolling shutter“, ku ktorému zvyčajne dochádza pri zaznamenávaní rýchlo sa pohybujúcich objektov.

*2 V porovnaní s obrazovým snímačom používaným vo fotoaparáte Fujifilm X-A5

(2) Veľký 3,5” dotykový displej LCD 16: 9

- Fotoaparát je vybavený veľkým 3,5” dotykovým LCD displejom s pomerom strán 16:9 s jasom rovnocenným väčšine smartfónov, ktorý umožňuje jasný pohľad na displej aj pri jeho používaní za jasného denného svetla.

- Displej používa nové inteligentné menu, ktoré umožňuje jednoduchú a intuitívnu zmenu nastavení snímania. Poklepaním na LCD rýchlo upravíte nastavenia, ako je jas, rozostrenie pozadia, filmové simulácie a pomery strán, zatiaľ čo budete vidieť výsledný efekt na displeji v reálnom čase.

- Displej má odozvu na dotyk ekvivalentnú smartfónom, aby bolo možné inštinktívne a jednoducho meniť nastavenia.

- Displej s variabilným nastavením umožňuje širokú škálu pozícií snímania vrátane nadhľadu, podhľadu a autoportrétu.

- Podporované pomery strán zahŕňajú 3:2, 16:9, 1:1 a 4:3

(3) Kompaktný a ľahký dizajn s hmotnosťou iba 320g*1

- Napriek veľkému 3,5”dotykovému LCD displeju, X-A7 váži len 455g s nasadeným objektívom (XC15-45mm F3,5-5,6 OIS).

- Fotoaparát X-A7 môže snímať približne 440 obrázkov na jedno nabitie*3, ktoré uľahčuje dlhodobé používanie bez obáv z vybitej batérie.

*3 Keď je zvolený režim [Economy]

(4) Vysoký výkon videa a funkcie, ktoré uspokoja aj náročného vloggera

- Obrazový snímač vytvára záznam 4K (3820 x 2150) pomocou údajov rovnajúcich sa 6K (6032 x 3392), čo vedie k vysokej kvalite videa s nižším šumom a poskytuje plynulé 4K video pri rýchlosti až 30 snímok za sekundu bez orezania. Vytvárajte filmy vo vysokom rozlíšení Full HD alebo HD s rýchlosťou až 60p s pomerom strán 16:9 alebo obľúbeným štvorcovým formátom 1:1 na jednoduché uverejnenie príbehov na sociálnych sieťach.

- Bol pridaný režim „Odpočítavanie videa“, čo je užitočné pri uploade videí na sociálne siete. Videá sa natáčajú v predvolenom trvaní: 15, 30 alebo 60 sekúnd, pričom zostávajúci čas na klip sa zobrazuje na displeji.

- Vysokorýchlostné snímanie videa vo vysokom rozlíšení až 4-násobnou rýchlosťou ľahko vytvára epické výsledky spomaleného pohybu.

(5) Rôzne režimy snímania, ktoré pomáhajú vytvárať fotografie s tvorivou atmosférou

- K funkcii [Advanced SR Auto] bola pridaná nová funkcia [Bright Mode], ktorá umožňuje fotoaparátu nakonfigurovať ideálne nastavenia na vytváranie HDR a ďalšie možnosti, ktoré vytvárajú jasnejšie a živšie obrázky v jedinom dotykovom režime.

- Režim [Light Trail], ktorý bol pridaný do výberu [Scene Position], sa môže použiť na zachytenie svetelných stôp svetlometov automobilov v reálnom čase.

(6) Vylepšená konektivita na jednoduché pripojenie k smartfónom a tabletom

- Použitie diaľkového ovládania cez FUJIFILM Camera Remote (bezplatná aplikácia pre smartfóny a tablety)

- X-A7 tiež podporuje káblovú komunikáciu so smartfónmi a tabletovými zariadeniami*4, užitočnú pri prenose veľkých dát, napr. video na takéto zariadenia. Dáta sa prenášajú cca 8-krát rýchlejšie v porovnaní s bezdrôtovou komunikáciou.

*4 Android: Vyžaduje sa kábel USB typu C do C alebo C do Micro B

iOS: Vyžaduje sa kábel USB typu C do C alebo C do Lightning

FUJIFILM digital camera web: https://fujifilm-x.com/x-a7/


FUJIFILM X-A7 + XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ (Kit)

MOC: 749,– Euro

Dostupnosť: Október 2019

Farby: Silver, Darksilver, Mint Green, Camel

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
fatality
2019-09-14 18:09:14
vpoho entry level..az na tu cenu...
 
z80
2019-09-17 10:01:29
príspevok od: fatality
vpoho entry level..az na tu cenu...
A6100 so setakom stoji skoro 1000 €, co je o stvrtinu viac.
Casy, ked boli aspon "entry level" cenovo dostupne (Samsung NX2000 som kupil, aj so setakom, za asi 300 €) su uz bohuzial nenavratne prec
 
PeCh
2019-09-17 10:43:00
príspevok od: z80
A6100 so setakom stoji skoro 1000 €, co je o stvrtinu viac.
Casy, ked boli aspon "entry level" cenovo dostupne (Samsung NX2000 som kupil, aj so setakom, za asi 300 €) su uz bohuzial nenavratne prec
To vieš inflácia. Ale netreba sa báť o nedlho bude za 500€. A naozaj výborný model pre začiatočníkov.
 
z80
2019-09-17 14:00:59
príspevok od: PeCh
To vieš inflácia. Ale netreba sa báť o nedlho bude za 500€. A naozaj výborný model pre začiatočníkov.
Neviem, ci bude za 500 €, X-A5 sice za 500 € je, ale ta mala uvadzaciu cenu 599€. Tu je to 749€.
Som hlavne zvedavy na vykon ostrenia, lebo X-A5 na tom nebola velmi dobre:
"Nemožno ale povedať, že by bol fotoaparát preborník v rýchlosti. Pri zmenšení AF bodov na minimum sa rýchlosť citeľne zníži, až mám pocit, že sa vraciam 10 rokov dozadu, keď sa objavili prvé bezzrkadlovky. To Olympus PEN E-PL9, ktorý som testoval v rovnakom čase, je výrazne rýchlejší. Veľa závisí aj od svetelných podmienok."
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/fujifilm-x-a5/
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované