2019-09-13 07:00:00
Nehoda chodec Haniska
Nehoda chodec Haniska
Zdroj: KR PZ Košice

Senior neprežil zrážku s autom, ďalší skončil pod motocyklom

13. septembra – K tragickej zrážke osobného auta s chodcom došlo vo štvrtok predpoludním.

      Stalo sa tak na rýchlostnej ceste R2 medzi mestom Košice a mestskou časťou Šaca.

      Podľa doterajších zistení polície senior prechádzal krátko pred 11.30 h cez riadne vyznačený priechod pre chodcov, kde do neho s vozidlom značky Dacia Logan narazil 38–ročný vodič.

      „Žiaľ, 77-ročný Košičan po zrážke dopadol na vozovku a zraneniam, ktoré utrpel, na mieste podľahol. Výsledok dychovej skúšky vodiča bol negatívny.

      To, či alkohol požil nebohý chodec, bude zisťované pri pitve,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

      Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

      „Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia jednotlivých účastníkov dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania, dodala Ivanová.

 

Alkoholom potužený dôchodca skončil pod kolesami motocykla

      Polícia v Leviciach vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa stala v Šahách na Turóczyho ulici v stredu (11.09.2019) o 19,30 hod. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, 72-ročný muž vyšiel z dvora rodinného domu a chcel prejsť cez cestu.

Zdroj: KR PZ Nitra

      Vôbec sa však nepresvedčil, či tak môže urobiť, a náhle vošiel do cesty motocyklistovi na Yamahe. Pri zrážke došlo k zraneniu chodca. Namerali mu 0,77 promile alkoholu v dychu. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje.

Zdroj: KR PZ Nitra


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice. KR PZ Nitra

Komentáre k článku


Stream naživo