Pappardelle s hubovou omáčkou, restovanými kuriatkami, šampiňónmi a šalviou

posted in: Jeseň, Leto, Pasta! | 0

Na sklonku leta je sezóna húb v plnom prúde. Mnohí sami aktívne hľadajú tieto poklady v lese, iným stačí prechádzka po supermarkete, v ktorom ich nájdu veľmi ľahko. Nezáleží na tom, ktorý z týchto dvoch typov ste, stačí ak máte huby naozaj radi, potom si toto jedlo určite vychutnáte.

Kombinácia cestovín, lahodnej smotanovej omáčky s príchuťou sušených húb a restované kuriatka či šampiňóny to je chuť neskorého leta. A bylinky jedlu dodávajú potrebnú sviežosť. Vločky sladkej červenej papriky alebo dokonca chilli chuť cestovín dostanú ešte o jeden level vyššie. Tento recept máte hotový do desiatich minút. A ešte rýchlejšie zmizne z vášho taniera. Pappardelle s hubovou omáčkou a restovanými hubami.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.

kosik

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať (pre 2 osoby):
200 g kvalitných cestovín druhu pappardelle
2 väčšie šampiňóny
hrsť kuriatok
hrsť šalvie
2 lyžice masla
2 lyžice hladkej múky
200 ml sladkej šľahačkovej smotany
olivový olej extra virgin
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
lyžicu prášku zo sušených húb
čerstvý tymián
vločky sladkej červenej papriky, prípadne vločky chilli

A takto na to:

Pappardelle si môžete pripraviť aj domáce, budete mať istotu, že budu kvalitné. Pre dve osoby použite 200 g semolinovej múky a dve vajcia, spracujte cesto, odložte ho zabalené vo fólii aspoň na polhodinu. Cesto pomocou stroja na cestoviny spracujte na tenko. Môžete ho samozrejme spracovávať aj ručne pomocou valčeka. Cesto nakrájajte na dlhé 2 až 3 cm široké rezance.

Ak sa vám do domácich pappardelle nechce vyriešte to jednoducho – kúpte si kvalitné talianske cestoviny z tvrdej pšenice.

Pripravte si bešamel, napr. podľa tohto receptu. Namiesto mlieka však použite smotanu. Do bešamelu zamiešajte prášok z mletých sušených húb. Osoľte a dochuťte čerstvo mletým čiernym korením.

Na malom množstve olivového oleja orestujte šampiňóny nakrájané na plátky a kuriatka. Huby pridávajte v malom množstve, aby sa dostatočne orestovali a nedusili sa. K hubám pridajte aj šalviu a tymián. Osoľte a okoreňte.

Pappardelle uvarte al dente. Zmiešajte s hubovým bešamelom a naložte na tanier. Cestoviny zasypte restovanými hubami a šalviou. Na tanieri jedlo dozdobte vločkami papriky alebo chilli. Pokvapkajte trochou olivového oleja. Jedlo samozrejme môžete doplniť o nastrúhaný parmezán, prípadne môžete huby pokvapkať citrónovou šťavou.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre