Pergola poskytne nové možnosti

Pergoly a prístrešky pri dome či chate, kde si môžeme sadnúť vonku a pritom byť stále tak trochu doma, sú stále obľúbenejšie. Niet divu, poskytujú nám ďalší priestor na užívanie a pritom možnosť užívať si krásne počasie.

Možností využitia je ale viac. Pergola môže tvoriť optický predel záhrady alebo byť súčasťou plotu k susedom a prirodzene tak ohraničovať priestor. Stavebnicový systém pergol umožňuje rôzne využitia aj úpravy a záleží tak len na našej fantázii a potrebách, kam a ako pergolu umiestnime. Niekoľko vecí je ale dobré si rozmyslieť vopred.

  • Účel – chcete mať posedenie s možnosťou vytvorenia tieňa alebo skôr len hľadáte možnosť, ako oddeliť úžitkovú záhradu od tej okrasnej? Má byť dominantou záhrady alebo naopak tvoriť jej súčasť, teda máte v pláne nechať ju obrásť vhodnými rastlinami?
  • Veľkosť – pergola nám poskytuje útulný priestor, kde chceme a radi trávime čas. Máte v pláne ju využívať sami len v kruhu úzkej rodiny alebo sa u vás objavujú často návštevy a pod strechu pergoly by sa malo vojsť veľa ľudí?
  • Umiestnenie – pergolu je možné vďaka variabilite postaviť kdekoľvek a akokoľvek, môže stáť samostatne, využívať napríklad jednu stenu domu alebo byť pokračovaním záhradného domčeka. Rozmyslite si, kam chcete pergolu postaviť a ako.
  • Doplnky – do pergol je možné pridať rôzne okrasné mreže a zásteny, ktoré môžu mať skvelé využitie ako ochrana pred vetrom. Na zastrešenie využiť miesto tŕstia či makrolonu šindle a tak jej vzhľad ešte viac zladiť s domom.
  • Tvar – bežné sú kruhové, obdĺžnikové, štvorcové, rohové aj atypicky riešené. Záleží len na vás, akému riešeniu dáte prednosť a ktoré bude najlepšie pre vašu záhradu.

Z pergoly môže byť len malý romantický kútik pre dvoch s možnosťou odpočinku a schovania sa pred zvyškom sveta. Alebo veľký kus zastrešeného priestoru, kde od rána do večera znie smiech detí i dospelých a slúži ako centrum všetkého diania od jari do jesene. Na www.vladeko.cz  nájdete mnoho variantov pergol a konštrukčných dielov, ktoré môžete medzi sebou kombinovať a postaviť si tak pergolu presne podľa svojich požiadaviek.

Sex Cam

You must be logged in to post a comment Login