Muž zomrel na pracovnej ceste počas sexu: Rodina sa môže "tešiť", od firmy dostane odškodné

Súd tvrdí, že francúzska spoločnosť je zodpovedná za smrť svojho zamestnanca, ktorý zomrel na zástavu srdca. Pikantné na celej situácii je však to, že zomrel počas sexu s cudzou ženou v hoteli v meste, kde bol vyslaný na pracovnú cestu. Čo si myslíte vy o tejto situácii vy? Je za to firma zodpovedná alebo nie? Parížsky súd v tom má jasno.

Parížsky súd rozhodol, firma je zodpovedná za úmrtie svojho zamestnanca. Tvrdí, že išlo o pracovnú nehodu a že rodina si zaslúži odškodnenie. Francúzska spoločnosť sa bránila a tvrdila, že muž v čase, keď si pozval do hotelovej izby hosťa, nevykonával svoju pracovnnú činnosť.

Podľa francúzskeho práva je však zamestnávateľ zodpovedný za akúkoľvek nehodu, a to aj vtedy, ak sa stane počas pracovnej cesty, povedali sudcovia.

Spomínaný zamestnanec Xavier X. pracoval pre spoločnosť TSO, ktorá poskytuje železničné služby. Zomrel v hoteli počas pracovnej cesty, práve počas sexu s neznámou hostkou, ktorú si pozval.

Spoločnosť napadla rozhodnutie poskytovateľa štátneho zdravotného poistenia, ktorý nešťastie považuje za pracovný úraz. Poskytovateľ však tvrdí, že sex je normálna aktivita asi ako sprchovanie sa či jedenie.

Súd však aj po odvolaní spoločnosti potvrdil tento názor. Zamestnanec má podľa nich nárok na ochranu počas celej doby pracovnej cesty, bez ohľadu na okolnosti.

Viac o téme: Práca Úmrtie
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: bbc; Foto: gettyimages
 
Staršie správy
Staršie správy