Turisti zrejme budú musieť platiť: Známu atrakciu v San Franciscu spoplatnia

NETKY.SK • 8 September 2019, 10:35 • 2 min
Turisti zrejme budú musieť platiť: Známu atrakciu v San Franciscu spoplatnia

SAN FRANCISCO - Tisícky turistov zrejme budú musieť už čoskoro platiť za prejazd známou kľukatou Lombard Street v San Franciscu.

slovakia

left justify in out

Na návštevu ulice si tiež budú musieť vopred urobiť rezerváciu.

Kalifornskí zákonodarcovia totiž vo štvrtok schválili návrh zákona, ktorý povoľuje San Franciscu vytvorenie platobného a rezervačného systému pre Lombard Street. Zákon ešte musí podpísať guvernér Gavin Newsom.

Sanfranciský dopravný úrad navrhol za prejazd poplatok päť dolárov za auto počas pracovných dní a 10 dolárov počas víkendov a sviatkov (v prepočte zhruba 4,5 a 9 eur).

Miestni obyvatelia sa pritom už roky sťažovali a žiadali úrady, aby riešili dopravné zápchy, odpadky a vstupovanie na súkromné pozemky bez povolenia. Malebná ulička sa podľa nich zmenila na preplnený zábavný park.

V lete podľa odhadov 183-metrovú ulicu navštívi denne asi šesťtisíc ľudí a rady áut sa tiahnu na vzdialenosť niekoľkých blokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies