Tipy na dovolenku

Slováci si mimoriadne obľúbili dovolenku v Turecku

Kde nájsť svoj dovolenkový raj? Poďte ho spolu s nami objaviť do Turecka! Práve tento rozľahlý kus zeme ponúka široké možnosti pre plážový oddych, zábavu, šport, ale aj zaujímavé fakultatívne výlety.

Turecko je výbornou destináciou pre čo najširšiu klientelu. Príjemne si tu oddýchnu mladé páry, seniori, ale aj rodiny s deťmi. Všetkých sem rovnako lákajú najkrajšie piesočnaté pláže, čisté more a špičkové, no zároveň cenovo dostupné hotely. Dôvodom sú teda aj najlepšie hotely v Turecku, akými sú Voyage Sorgun Select, Maxx Royal Belek Golf & Spa, Heaven Beach Resort & Spa, Granada Luxury Belek a množstvo ďalších, ktoré každoročne prilákajú desiatky tisíc dovolenkárov, a to aj od nás.

Faktom je, že pomerne lacnú dovolenku si tu môžete užiť už aj v štvor, ale aj v päťhviezdičkových hoteloch. To nie je sen, ale záruka kvality, respektíve skvelý pomer ceny a ubytovacích služieb!

Opäť platí, že pri výbere dovolenky, presnejšie hotela, sa netreba zamerať len na počet hviezdičiek. Ten, žiaľ, nepodlieha žiadnym svetovým štandardom. V každej krajine sa systém prideľovania počtu hviezdičiek líši. V skutočnosti ani neinformujú o kvalite poskytovaných služieb, ale o ich počte.

Preto sa čoraz častejšie stáva, že turisti si viac pochvaľujú ubytovanie v hoteloch s nižším počtom hviezdičiek, no rozhodne to nie je pravidlom! Odporúčame, že ak si budete chcieť rezervovať dovolenku v Turecku, alebo v ktorejkoľvek inej destinácii a neviete, ktorý hotel zvoliť, vždy, podotýkame vždy si najskôr prelistujte recenzie hotelov, až potom objednávajte. Len tak predídete zbytočným sklamaniam z nevyhovujúcich služieb, a to či už vzhľadom na ich kvalitu, alebo počet!

O dovolenke v Turecku netreba len snívať, ale dôsledne si vyberať!

Výhodou tureckých destinácií je aj to, že nech ste v akejkoľvek oblasti, máte k dispozícii takmer všetky možnosti na rekreáciu a výborné ubytovanie. Aj to je dôvodom, prečo sa Turecko už dlhé roky drží na TOP priečkach obľúbených dovolenkových destinácií.

O záujem turistov medzi sebou najviac „súperia“ Turecká a Egejská riviéra

Ak hovoríme konkrétne o Tureckej riviére, tak je to oblasť medzi letoviskami Antalya, Alanya, Side, Belek a Kemer. Táto oblasť je skutočným dovolenkovým rajom. Sú tu tie celosvetovo najkrajšie a najdlhšie piesočnaté, ale aj okruhliakové pláže. Vstup do mora je bezpečný, pozvoľný. Túto oblasť milujú  hlavne rodiny s deťmi, a to vďaka širokej vybavenosti plážového a hotelového servisu. To však netreba zovšeobecňovať, pretože sú tu aj dosť široké možnosti na perfektný nočný život. Ten si zamilujete najviac v Alanyii, naopak, v Kemeri a Beleku očakávajte pokojnejší dovolenkový pobyt.

Egejská riviéra je skôr výborným spestrením dovolenky pre tých, čo milujú spoznávať históriu a ďalšie rozmanité krásy Turecka. Dôležitou zastávkou sa stáva krásne antické mestečko Efes, ostrov Samos, alebo sa turisti vyberú zrelaxovať do príjemných tureckých kúpeľov. Na výber je toho skutočne dosť! Ide len o to, aby ste si vedeli vybrať…

Foto: pixabay.com