Dobré noviny
Karel Gott má leukémiu, odísť sa však nechystá. Fanúšikom poslal silný odkaz
TASR, Dobré noviny
TASR, Dobré noviny

Karel Gott má leukémiu, odísť sa však nechystá. Fanúšikom poslal silný odkaz

Na snímke legendárny umelec Karel Gott.
Na snímke legendárny umelec Karel Gott. — Foto: Facebook/Karel Gott, TASR/AP

Karel Gott sa so svojimi fanúšikmi podelil so smutnou správou. Napriek snahe lekárov a liečbe ho zasiahla akútna leukémia. Fanúšikom však poslal odkaz plný pokory a uistenia, že sa určite nikam nechystá a je odhodlaný bojovať.

Praha 12. septembra - Český spevák Karel Gott trpí akútnou leukémiou a podstupuje ambulantnú liečbu. Oznámil to vo štvrtok na svojom facebookovom profile, uviedla televízia ČT24.

Spevák, ktorý v júli oslávil 80. narodeniny, má zdravotné problémy už dlhší čas a pred štyrmi rokmi prekonal nádorové ochorenie lymfatických uzlín. Gott vo svojom statuse vysvetlil, že zhruba pred poldruha rokom sa uňho objavila porucha krvotvorby v podobe myelodysplastického syndrómu. Uviedol, že napriek niekoľkým druhom liečby toto ochorenie v uplynulých mesiacoch prešlo do akútnej leukémie.

Od bulváru žiada pochopenie a súkromie

Spevák spresnil, že podstupuje ambulantnú liečbu a dochádza do nemocnice na kontroly, keďže lekári sledujú jeho celkový zdravotný stav. Vo svojom vyhlásení zverejnenom na oficiálnom facebookovom profile Gott zároveň žiada bulvárne médiá, aby rešpektovali jeho právo na súkromie:Prosím najmä bulvárne médiá o rešpektovanie nášho rodinného súkromia. Verím, že nám nebudú denne v pätách a neusporiadajú na nás hon, čo by mohlo priťažiť nielen môjmu zdravotnému stavu, ale najmä psychike mojich neplnoletých dcér. Som rád, že môžem byť doma v kruhu svojej rodiny,“ vyjadril sa jasne umelec. Ako konštatovala ČT24, práve bulvár v uplynulých mesiacoch veľmi pozorne monitoroval Gottove vystúpenia a upozorňoval aj na odvolávanie jeho koncertov.

Nechcel som vás zaťažovať, nebudem sa ľutovať

Gott však zároveň na svojom Facebooku uviedol aj dôvod, prečo chorobu pred verejnosťou tajil: „Nechcel som vás zaťažovať svojimi problémami, nie som z tých, ktorí verejne hovoria o svojom súkromí, obzvlášť zdraví, a nechajú sa ľutovať. So svojou chorobou som sa chcel vďaka špičkovému tímu prof. Trněného vysporiadať sám, po boku svojej manželky a mojich najbližších,“ napísal na svojom Facebooku Gott.

Celé vyjadrenie legendárneho speváka a umelca si môžete prečítať na jeho Facebooku.

Už ste čítali?