Kuriózny prípad: Súd vo Francúzsku povolil istému kohútovi pokračovať kikiríkaní

NETKY.SK • 6 September 2019, 13:04 • 2 min
Kuriózny prípad: Súd vo Francúzsku povolil istému kohútovi pokračovať kikiríkaní

BRATISLAVA - Vo Francúzsku sa vo štvrtok skončila dlhotrvajúca súdna bitka o to, či môže kohút v dedine na ostrove Oléron ďalej slobodne kikiríkať, alebo mu v tom jeho majiteľka musí zabrániť.

slovakia

left justify in out

Kauza, ktorú podrobne sledovali francúzske aj svetové médiá, sa skončila víťazstvom kohúta a jeho majiteľky Corinne Fesseau. Jej občasní susedia, starší manželský pár, ktorý do dediny Saint-Pierre-d’Oléron prichádza každoročne len na dovolenku, na súde požadovali, aby majiteľka zabezpečila, nech kohút nekikiríka, pričom argumentovali, že tento zvuk ich vyrušuje. Fajnový dôchodcovský párik teraz bude musieť zaplatiť majiteľke kohúta odškodné vo výške tisíc eur.

 

img


"Je to víťazstvo pre všetkých, ktorí sú v podobnej situácii ako ja. Dúfam, že táto kauza poslúži ako precedens," tešila sa po rozhodnutí súdu Corinne Fesseau. Na jej stranu sa postavilo množstvo Francúzov, petíciu za záchranu kohúta podporilo vyše 140-tisíc signatárov.

Kohúta Mauricea podporoval aj starosta Saint-Pierre-d’Oléron Christophe Sueur. "Je to vrchol netolerancie! Každý musí akceptovať miestne tradície," sťažoval sa na prieberčivých dôchodcov z mesta.

 

img

Za kohúta bojoval aj Bruno Dionis du Séjour, starosta susednej obce Gajac. "Ja keď idem na návštevu do mesta, tiež nepožadujem, aby vypli semafory a zastavili autá," povedal pre francúzske médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona