Ľudia klamú. A strašne. Teda počkať, toto som vlastne počula v súvislosti s kradnutím, ale myslím, že s pokojným srdcom môžeme túto múdrosť parafrázovať aj na prípad klamania.

 

Klamať je nesmierne jednoduché a keby sa v nás aj prebudilo svedomie, veľmi ľahko sa môžeme vyhovoriť na milosrdnú lož, zabaliť ju do krásneho baliaceho papiera a tváriť sa, že je všetko v najväčšom poriadku. Ja tu dnes nebudem rozpisovať spôsoby ako nás oje...- ťahá za nos naša vláda, to sme sa už vydepkovali dostatočne minulý týždeň, skôr by som chcela zosumarizovať také tie malé každodenné klamstvá, výhovorky, ku ktorým sa skôr či neskôr uchýlime všetci.

 

Myslím, že absolútne prvenstvo patrí klasickej ženskej frázy: „Budem hotová o 5 minút" a v mužskom svete jej ekvivalent známy ako: „Idem iba na jedno". Medzi vzťahové skvosty patrí tiež vysvetlenie dôvodu rozchodu v zmysle: „Zaslúžiš si niečo lepšie, si pre mňa príliš dobrá/ý, nezaslúžim si ťa." Toto je nám všetkým jasné, komu nie, v preklade to znamená: „Som pre teba príliš dobrá/ý, nezaslúžiš si ma." Ale poďme na ďalšie barličky svojej neschopnosti povedať pravdu.

 

Na svete snáď nie je nič frustrujúcejšie, ako keď nás bombarduje smskami a správami osoba, o ktorú nemáme záujem. Nuž vtedy nám ostáva buď povedať pravdu a jasne vysvetliť že „tudy cesta nevede“, alebo sa tváriť, že o nič nejde a veriť, že na to dotyčný príde aj sám a vzdá to.

 

A tak použijeme toto:

 

 

Prípadne toto:

 

 

Rozhodne odporúčam v prípade neochoty komunikácie s niekým, použiť vyššie spomenutý príklad, určite sa vyhnite hláške: Idem už off, do sprchy, spať...

V takom prípade totiž naozaj musíte minimálne zmeniť váš status na offline. Alebo neskôr vysvetľovať, prečo ste stále online.

V prípade vyššieho stupňa otravovania:

 

 

Ruku hore tí, kto toto ešte v živote nepoužili v práci.

 

 

Ja proste neverím meteorológom, podľa mňa povedia pravdu len vtedy, keď spomenú, aké bolo počasie minulý týždeň.

 

 

Nuž a nie je nič jednoduchšie, ako sa v prípade úniku medzinožky plazivej vyhovoriť na psa. Podmienkou je samozrejme jeho prítomnosť.

 

 

Óoo áno, všetkým nám záleží na tom, aby sa ťažko chorým pacientom uľavilo od bolesti:

 

 

Čím horšia fotka, tým väčšia pravdepodobnosť, že vám toto kamarát vďačne urobí:

 

 

Myslím, že v tomto smere sa ľudskej kreativite medze naozaj nekladú a sme toho schopní vymyslieť viac než dosť. U mňa osobne je ale stále kráľom môj spolužiak na strednej, ktorý počas školy pochoval celú rodinu minimálne tri krát, lebo nebol schopný sa pripraviť na hodinu.

 

V prípade záujmu o ďalšie výhovorky si kliknite tu

 

Pic by gotenkun