Google pripravuje konurenčnú službu pre Apple Arcade

Nielen Apple, ale aj Google chce používateľom ponúknuť mesačné predplatné na herný obsah. O pripravovanej službe informoval na svojom Twitter účte.

Neponáme detaily, ponúkaný obsah, cenu mesačného poplatku ani počet zariadení, na ktorých sa možno bude môcť zdieľať predplatné. 

Vieme len, že služba sa bude volať Google Play Pass a je určená hráčom, pre ktorých je prijateľnejšie platit paušálny poplatok za možnosť hrať viacero herných titulov, než si hry jednotlivo kupovať. 

{"preview_thumbnail":"/sites/fony.sk/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/d2c39f446d6137676a67754e89951470.jpg?itok=xdthf7mW","video_url":"https://twitter.com/GooglePlay/status/1171177740160163847","settings":{"responsive":0,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (854x480)."]}

Špekuluje sa, že cena mesačného poplatku bude v podobnej výške ako pri Apple Arcade, teda okolo päť dolárov. Dátum príchodu zatiaľ nepoznáme, Google iba zverejnil informáciu, že je už takmer čas a príde čoskoro. Konkurečný produkt Applu štartuje onedlho, všetky podrobnosti sme vám priniesli v článku Herná služba Apple Arcade príde 19. septembra

Google už jednu hernú službu pripravuje, má názov Stadia a štart je oznámený na november. Spočiatku má byť podporovaná len na smartfónoch Pixel 3 a 3A. Ide o hranie hier v cloude, čo znamená, že náročné hry pobežia priamo na vzdialenom hardvéri Googlu a obraz sa v reálnom čase prenesie na zariadenie s displejom pripojené na internet. Podrobnosti sa dočítate v článku Herná služba Google Stadia príde v novembri. V základe bude zadarmo.

Zdroj: twitter.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu