Od nových smartfónov od Applu netreba čakať nič unikátne. Mnohé funkcie či technológie predstavené pri iPhone 11 Pro a 11 Pro Max si používatelia modelov konkurenčných značiek užívajú aj viac ako rok. Ako však poznáme Apple, jeho stratégiou nie je byť prvý, ale najlepší.

Je tak možné, že hoci trojitý fotoaparát ponúka napríklad 300-eurový Samsung Galaxy A7 predstavený presne pred rokom, iPhone 11 Pro bude v kvalite fotografií a videí úplne iná liga.

Aby sme boli objektívni, najlepšie bude opísať tieto dva nové prírastky do portfólia Applu s ich predchodcami, čo majú rovnaké a čo sa zlepšilo alebo pribudlo oproti iPhonu XS a XS Max.

Odlišné a pritom rovnaké

Najprv dizajn. Ten je prakticky úplne rovnaký. Všetky tlačidlá sú na rovnakom mieste, rovnaká je uhlopriečka displeja aj hrúbka rámu okolo neho a tiež výrez v jeho vrchnej časti. Rovnaké sú len do takej miery, aby vyzerali familiárne, ale nové kryty a iné príslušenstvo ste si museli kupovať aj tak.

Nejaký ten milimeter v šírke, dlhšie a hrúbke tam nájdete. Pripraviť sa treba aj na vyššiu hmotnosť. 11 Pro má 188 gramov a 11 Pro Max dokonca 226 gramov, teda ešte o 18 gramov viac ako už dovtedy jeden z najťažších smartfónov na trhu XS Max.

iPhone 11 Pro v mnohom mešká. Videotvorcov ale nadchne

Zdroj: Apple

Apple ako jeden z mála pochopil, že neustále čistenie luxusného mobilu od odtlačkov prstov po čase omrzí a tak 11 Pro aj 11 Pro Max majú matnú povrchovú úpravu. Odolnejšie má byť aj krycie sklo a tiež celá konštrukcia, ktorá pol hodinu vydrží pod hladinou už v hĺbke až štyri metre. Ale ten kryt bude aj tak asi rozumná voľba pri mobiloch za tieto ceny.

Obrazovka je rovnaká, čo sa veľkosti a rozlíšenia týka. Inžinieri sa však pohrali s ďalšími parametrami a zvýšili jas na 800 nitov (1 200 nitov pri HDR scénach) a kontrast sa vyšplhal na 2 000 000:1. Inak povedané, iPhone XS mal výborný

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa