Podnikatelia však toto obdobie neznášali práve najlepšie. Uhorková sezóna znamenala pre nich výrazný pokles tržieb a tým pádom aj menej práce.

Ak uvažujete o rozbiehaní nového biznisu, teraz je ten správny čas priniesť na trh niečo nové. Poradíme vám, ako rozbehnúť nový biznis po uhorkovej sezóne.

Začnite výberom vhodných priestorov

Skôr, ako si oficiálne zaregistrujete novú spoločnosť a rozbehnete nový biznis, spravte si prieskum v kancelárskych priestoroch. Vybrať si výrobné haly a skladové priestory nie je také náročné. Dôležité je ale vybrať si adresu, kde bude vaša nová firma sídliť. Ak sa vám podarí nájsť vhodný priestor a budete podpisovať zmluvu o predaji, skôr, ako to podpíšete, mali by ste vedieť, kto zabezpečuje komplexnú správu administratívnej budovy, aby ste vedeli, s kým máte riešiť dispozičné zmeny, poprípade nejaké nejasnosti týkajúce sa daných priestorov.
Vždy začínajte výberom vhodných priestorov.

Vytvorte ideálne podmienky na prácu v kancelárii

Keďže všetko sa začína v kancelárii, je potrebné zainvestovať do kvalitného vybavenia. Nechceme tým ale povedať, že zariaďovanie výrobných hál a skladových priestorov je druhoradé. Ako začínajúci podnikateľ, ktorí sa bude snažiť využiť obdobie po uhorkovej sezóne, kedy sa predaj rapídne zvýši, sa zamerajte hlavne na vytvorenie dobrých podmienok na prácu v kancelárii. Začnite kúpou ergonomických kancelárskych kresiel. Pokračujte výberom kvalitného kancelárskeho osvetlenia a kúpou kvalitnej techniky (počítačov, notebookov, tlačiarní, skenerov, počítačových programov).

Zaujmite na internete

Vzhľadom na to, že leto sa skončilo, viac ľudí začína tráviť čas nakupovaním cez internet. Ak chcete po uhorkovej sezóne zaujať, investujte do tvorby kvalitnej web stránky a e-shopu, ktoré vás budú reprezentovať a umožnia vám vytvárať zisk. Ako začínajúci podnikateľ, ktorý má nový web a nový e-shop, by ste si mali nájsť skúsenú SEO agentúru, ktorá vám pomôže dostať sa na vyššie pozície vo vyhľadávačoch. Určite sa zamerajte na linkbuilding, čiže na tvorbu spätných odkazov, ktoré zvýšia povedomie o vašej web stránke a e-shope a posunú vás na vyššie pozície vo vyhľadávačoch.

Podnikajte v súlade s prírodou

Ak chcete svoj biznis rozbehnúť úspešne po uhorkovej sezóne, dajte zákazníkom dôvod, aby si vybrali vás. Skúste napríklad urobiť všetko pre to, aby vaše nové podnikanie nezaťažovalo životné prostredie. Klásť dôraz na životné prostredie je v súčasnosti aktuálnou témou a napriek tomu mnohé firmy ignorujú životné prostredie a idú si len na ziskom. Výhodou by pre vás bolo, keby ste získali certifikát environmentu ISO 14001. Podpora ochrany životného prostredia a prevencia znečisťovania môže presvedčiť ľudí, aby nakupovali u vás.

Čo vám zaručene prinesie úspech?

Ak chcete rozbehnúť svoj biznis po uhorkovej sezóne, prineste zákazníkom niečo nové, niečo, čo potrebujú, čo dlho hľadali a hľaďte predovšetkým na kvalitu a nie na kvantitu. Ak plánujete vyrábať a predávať elektromotory, viete, že na týchto súčiastkach bude závisieť fungovanie celého automobilu a stroja.
Zamerajte sa na prezentáciu produktov (marketing), zainvestujte do tvorby kvalitného e-shopu a hlavne podnikajte tak, aby ste nezaťažovali životné prostredie.