MojWindows

Firma Lenovo počas podujatia Lenovo Tech Life predstavila nové notebooky ThinkBook 14 a 15 určené pre malé a stredné podniky (SMB).

Nové zariadenia rozširujú doterajšie portfólio zložené z modelov ThinkBook 13s a ThinkBook 14s, ktoré boli pôvodne predstavené na Lenovo Accelerate. Súčasne dochádza k vynovenie týchto starších kúskov, nakoľko Lenovo aj v ich prípade siaha po procesoroch Intel Core 10. generácie.

Séria ThinkBook je nový rad prenosných notebookov navrhnutý pre malé a stredné podniky (SMB) a rozpočtovo zameraných používateľov, ktorí si chránia súkromie. Vizuálne sú ThinkBooky navrhnuté ako spotrebiteľské zariadenie; ich hliníkové telo je elegantné a zároveň ponúka rovnaké pracovné funkcie a bezpečnostné prvky ThinkShield.

Prémiový vzhľad a dojem z notebookov ThinkBook je podporený inováciou a technológiou. Zabalené do materiálov z hliníka a horčíka obsahujú podnikové prvky, ktoré vylepšujú dnešné dynamické pracovné preferencie.

Spomínané „podnikové prvky“ sú podľa oficiálneho popisu spoločnosti Lenovo nasledovné:

  • Procesory Intel Core 10. generácie poskytujú výnimočný výkon, ktorý sa inteligentne prispôsobuje danej úlohe pomocou umelej inteligencie.
  • Dostatok rýchleho ukladacieho priestoru SSD PCIe a DDR4 pamäte na ľahké zvládnutie najťažších pracovných zaťažení, ktorý ešte naviac podporuje IntelOptane Memory H10 s pevným diskom.
  • Zažite super-rýchle pripojenie na internet s Gigabitovými rýchlosťami na káblových (RJ45) a voliteľných Intel Wi-Fi 6.
  • Jednostupňové odomknutie a zapnutie pomocou tlačidla Smart Power, ktoré má zabudovanú čítačku odtlačkov prstov
  • Zabezpečte súkromie webovej kamery pomocou uzávierky kamery ThinkShutter
  • Ochrana bezdrôtového kľúča myši pred stratou alebo krádežou pomocou skrytého USB portu
  • Okamžité prijímanie alebo zloženie Skype for Business hovorov pomocou klávesových skratiek.
  • Nabite a pripojte akékoľvek zariadenie USB-C k plne funkčnému portu USB-C 2. generácie. Eliminuje potrebu prenášať samostatné nabíjačky.

„ThinkBook nie je len ďalšou líniou prenosných počítačov. Navrhli sme ThinkBook špeciálne pre novú pracovnú silu, ktorá pozostáva z generácie Z a mileniálov, s funkciami a dizajnom, vďaka ktorým je rovnako ľahký a pohotový ako smartfón, “povedal Eric Yu, senior viceprezident a generálny riaditeľ v segmente Lenovo SMB.

„Nie len to, ThinkBooky taktiež zaisťujú, že sú splnené výkonnostné a bezpečnostné požiadavky pre podnikanie, čo zbavuje IT SMB manažéra pre malé a stredné podniky mnohých ťažkostí.“

Cena a dostupnosť

  • ThinkBook 14 bude k dispozícii v decembri 2019, cena zatiaľ nebola stanovená.
  • ThinkBook 15 bude k dispozícii v decembri 2019, cena zatiaľ nebola stanovená.
  • ThinkBook 13s IML je už v predaji, s cenou začínajúcou od 879 €.
09.09.2019

+