Všeobecne virtuálna realita
Pokračovať v čítaní
Stylus pre virtuálnu realitu sa stáva realitou
0

Spoločnosť Massless oznámila štart predaja prvého dotykového pera pre virtuálnu realitu. Cieľom je uľahčiť a presnejšie môcť vytvoriť a navrhnúť modely vo virtuálnej reality. Stylus je určený najmä pre profesionálov, ktorý navrhujú vo virtuálnej realite.

Stylus pre virtuálnu realitu

Massless stylus ma fungovať s headsetmi Oculus Rift a HTC Vive (pravdepodobne aj ďalšie headsety pre SteamVR). Dotykové pero budete môcť využívať v aplikáciach ako sú Gravity Sketch, Medium, Quill, Tilt Brush, Maya & Blender (pomocou pluginu) a čoskoro Vector Suite. Nie je úplne jasné, ako budu podporované aplikácie Medium a Quill, pretože spoločnosť Oculus nemá zatiaľ možnosť vo svojom softvéri využívanie snímačov od tretích strán.

Stylus pre HTC Vive a Oculus Rift
Stylus pre HTC Vive a Oculus Rift (Zdroj : Massles)

Oficiálny softvér na prácu so stylusom

Oficialný softvér od vývojárov pera sa vola Massless Studio. Je to program navrhnutý na skicovanie konceptov s 3D modelmi. Program ma byť jednoduchý a práca s 3D by mala byť intuitívna. Využívať sa má najmä pre automobilový koncept, virtuálnu výrobu a architektonickú vizualizáciu.


Funkcia „Massless Live“ tiež umožňuje zmiešanú realitu rámci softvéru, takže svoje výtvory viete zobraziť v reálnom svete. Viete ich taktiež streamovať alebo zdieľať.

Tabletovy režim

Pero tiež podporuje „Tablet Mode“, čiže používanie bez VR. To umožňuje fungovanie ako grafický tablet a dotykové pero sa môže používať v aplikáciach ako sú Photoshop, Illustrator, Premier Pro, Solidworks a Fusion 360. Nie je jasné, ako presne to bude fungovať v porovnaní s typickými tabletami, ktoré nie sú VR, ako napr. tablety od spoločnosti Wacom.

Stylus pre virtuálnu realitu
Zdroj : Massles

Pero Massless Pen teraz obsahuje snímanie povrchu, aby hrot zaregistroval, keď sa dotýka povrchu. To môže umožniť, aby sa dotykové pero použilo proti stolu alebo inému tvrdému povrchu ako fyzická rovina výkresu pre prácu v 2D režime, ale samozrejme sa pero môže používať aj vo voľnej forme vo vzduchu.

Dotykové pero obsahuje aj neuveriteľných 12 hodín výdrže batérie, USB-C na nabíjanie a hmatovú spätnú väzbu. Massless Pen je sledovaný vlastným fotoaparátom, ktorý je oddelený od sledovania headsetu. Spoločnosť tvrdí, že snímač ponúka sledovací objem 90 ° x 70 °.

Zdroj : RoadToVR

Aká je Vaša reakcia?
Zaujímavý článok
100%
Prekvapilo ma to
0%
Pobavilo ma to
0%
Článok má chybu
0%
Autor
Michael Šubák
Som zakladateľom projektu VirtualnaRealita.eu. Virtuálna realita je zaujímavá a nie je len pre hráčov. V každej oblasti môže táto čoraz dostupnejšia technológia pomôcť. Jednoduchšie učenie, spoznávanie sveta, tvorba grafiky, či pozeranie športových prenosov alebo výcvik letcov. Som majiteľom Oculus Rift CV. Rád píšem píšem o VR a chcem sa tejto technológii venovať aj v budúcnosti. Viac o mne na www.michael.subak.sk