Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gonda sa vracia na obľúbený Silverstone. Okorení víkend ďalším pódiom?

Úspešný automobilový pretekár Richard Gonda bude mať najbližší víkend 7. - 8. septembra opäť šancu zaskvieť sa na nabitej medzinárodnej scéne.

06.09.2019 13:02
Richard Gonda Foto:
Richard Gonda v BMW M6 GT3.
debata

Na legendárnom britskom okruhu v Silverstone sa predstaví v ďalšom pokračovaní prestížneho šampionátu International GT Open.

Pred necelými dvoma mesiacmi prispel Banskobystričan k parádnemu štartu spoločného projektu českého tímu Šenkýř Motorsport a BMW Motorsport. Premiéru v štatúte BMW Motorsport Junior Teamu ozdobil v napínavých pretekoch na rakúskom Red Bull Ringu celkovým druhým miestom. Aj teraz zaútočí na pódium v posádke BMW M6 GT3 s bezmála 600 koňmi s Holanďankou Beitske Visserovou.

Napriek tomu, že dvojica do populárnej série zapojila až v druhej polovici sezóny, výkonmi v Spielbergu sa zaradila medzi jej špičku. Ambíciou brnianskeho zoskupenia je opäť zamiešať karty na popredných pozíciách. Pomôcť by mu mohli aj Gondove skúsenosti zo svetoznámej anglickej trate s preslávenými pasážami, ale aj nevyspytateľným počasím.

VIDEO: Pódiový úspech Gondu a Visserovej v Rakúsku

Priame prenosy oboch víkendových pretekov prinesie stanica DIGI Sport 1 (v sobotu o 17.10 SELČ, v nedeľu o 15.50) a Youtube kanál GT Open sprostredkuje naživo aj dianie v predpoludňajších kvalifikáciách (oba dni od 11.50).

„Ide o jeden z mojich najobľúbenejších okruhov, teším sa, že na ňom budem konečne pretekať aj s GT3-kou – spoločne s Beitske a tímom Šenkýř Motorsport. V Silverstone som mal vždy dobrú rýchlosť, vo Formule 3 sa mi tu podarilo aj triumfovať. Naposledy som však pre vážnu nehodu preteky nedokončil, a preto víkendový štart beriem ako výzvu a možnosť vyrovnať si účty!

Richard Gonda a Beitske Visserová na druhom... Foto: RG
Richard Gonda, Beitske Visserová Richard Gonda a Beitske Visserová na druhom mieste v pretekoch International GT Open v Spielbergu.

Riadiť BMW M6 GT3 v rýchlych zákrutách, ktoré Silverstone ponúka, je fantastický pocit. Preto budeme musieť využiť naše silné stránky, nájsť ideálne nastavenie a odviesť bezchybnú prácu za volantom a v boxoch. Verím, že týmto receptom potrápime silnú konkurenciu na špici. Práve na čelné priečky štartového poľa sa s celým tímom BMW Motorsport a našimi partnermi pozeráme,“ uviedol Gonda v tlačovej správe.

„Na Red Bull Ringu odviedol celý tím profesionálnu prácu, ktorá nám priniesla úspech a pódium. Sme veľmi spokojní s rozložením tímu, kvalitnou jazdeckou posádkou a spoluprácou s BMW Motorsport. V Anglicku sa pokúsime opäť zabojovať o najvyššie umiestnenia,“ doplnil šéf tímu Robert Šenkýř.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda #International GT Open