Nový plug-in hybrid z dieľne Kie sa od ostatných modelov výrazne neodlišuje. Má akurát naviac dvierka na prednom blatníko pred vodičovými dverami. Decentný nápis na kufri až tak do očí nebije ako práve miesto na nabíjanie.

Vnútro od ostatných modelov odlíši len zobrazenie režimu nabíjania a toku energie na displeji v strede a pred vodičom. Omnoho väčší, aj vizuálny rozdiel, je v kufri. Ten sa zmenšil kvôli umiestneniu batérií.

V prípade kombi Sportswagon sa objem batožinového priestoru zmenší z 600 litrov na 437 litrov. Pre Xceed to bude zmenšenie zo 426 litrov na 291 litrov. Ale pod deklom v kufri je miesto na odloženie kompletného nabíjacieho kábla.

Kia Ceed PHEV - batérie spôsobili objem kufra 291 litrov Zdroj: Kia

Pohonná sústava pozostáva z 1,6-litrového benzínového motora s dvojspojkovou automatickou prevodovkou, elektromotora s výkonom 44,5 kW a Li-Ion batérií s kapacitou 8,9 kWh. Nádrž na palivo má objem iba 37 litrov, ale na jedno nabitie má hybridný Ceed dať až 60 kilometrov.

Celkový výkon sústavy je 103 kW (140 k) a krútiaci moment vrcholí hodnotou 265 Nm. Kombi zrýchli na stovku za 10,8 sekundy a crossoverovo vyzerajúci hatchback Xceed to zvládne za 11 sekúnd. V ponuke sa objaví už tento rok.

Kia Ceed PHEV - batožinový priestor stratil viac ako 170 litrov Zdroj: Kia