Premiéru nakoniec mal model Xperia 5. Trochu nevšedná filozofia pomenovania produktov. Veď novinka nemá ani 5-palcový displej a ani nie je v nejakom poradí na piatom mieste. Máme o pol roka čakať Xperiu 7 alebo 11,5? Xperia 10 už je obsadená. Uvidíme, ale žiadna tragédia to nie je. Rovnako ako to, že Xperia 5 je prakticky Xperia 1 Compact.

Navonok by ste nenašli jedinú zmenu. Samozrejme okrem inej veľkosti. Xperia 5 má uhlopriečku 6,1 palca, stále s filmovým pomerom strán 21:9. Rovnako ako väčší súrodenec ide o Oled displej s podporou HDR a profesionálnou správou farieb, ale rozlíšenie už kleslo na full HD. Presnejšie 2 520 x 1 080 bodov.

Celkovo je Xperia 5 o centimeter kratšia a pol centimetra užšia ako Xperia 1, čo môže byť pre mnohých veľmi dobrou správou. Nevšedný pomer strán displeja na prvý pohľad Sony mobilov odstrašil, ale pri bežnom používaní je to praktická záležitosť. Len Xperia 1 bola predsa len trochu priveľká. Pri prvom vyskúšaní v Berlíne musíme uznať, že Xperia 5 sadne do ruky omnoho širšej cieľovej skupine.

Sony Xperia 5 je vlastne Xperia 1 Compact

Xperia 5 a Xperia 1 Zdroj: Sony

Druhým rozdielom je 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa