Zdvojené predné svetlá sa stali akými charakteristickým znakom modelu, čo sa pretavilo aj do novej generácie. Zadnú časť Nissan navrhol v štýle malého hatchbacku Micra. Samotná karoséria narástla, čo ponúkne viac miesta pre pasažierov. Vzadu je o 5,8 centimetra viac miesta na nohy a hlavám pribudne 1,1 centimetra.

Zmeny tvarov a veľkosti sa prejavili aj na veľkosti batožinového priestoru. Aktuálne má 422 litrov, čo je o 20 percent viac ako mal predchodca. Aj napriek nárastu veľkosti vo všetkých smeroch je nový Juke ľahší až o 23 kilogramov.

Do interiéru, kompletne nového, Nissan inštaluje až 8-palcový dotykový displej na vrchole prístrojovej dosky, ktorý vyzerá ako tablet. Je jasné, že podporuje pripojenie telefónu cez Android Auto a Apple CarPlay.

Nissan Juke - interiér je omnoho modernejší Zdroj: Nissan

V telefóne môže mať majiteľ aplikáciu monitorujúcu niektoré funkcie vozidla. Dáva informácie o stave paliva, dojazde a dokáže kontrolovať centrálne zamykanie, svetlá a navigačný systém. Z asistentov je najzaujímavejší ProPilot. Ten udržiava na diaľnici vzdialenosť od okolitých vozidiel a tiež udržiava vozidlo v jazdnom pruhu.

Zatiaľ jedinou pohonnou jednotkou bude trojvalcový jednoliter dosahujúci 88 kW (120 k). Na výber bude, okrem šesťstupňového manuálu aj sedemstupňový dvojspojkový automat. V ponuke bude aj pohon všetkých kolies. A to všetko bude v predaji už tento rok.

Nissan Juke - v opierkach hlavy sú reproduktory Zdroj: Nissan