Tablety: Vhodná školská pomôcka?

Tablet, školská pomôcka, technológie, internet
shutterstock.com

Technický pokrok stále napreduje. Aj k nám sa zo západu blíži nová vlna výkladu prostredníctvom tabletov.

Viete si predstaviť, že namiesto kníh a zošitov zabalíte vášmu dieťaťu len tablet a desiatu? Taká je totiž vízia budúcnosti. Vyučovanie prostredníctvom tabletov sa možno už čoskoro stane bežnou realitou na každej škole. Na Slovensku fungujú zatiaľ len štyri pilotné projekty, ktoré odskúšajú tento nový moderný spôsob vzdelávacieho procesu.

Hranie na tabletoch alebo seriózna výučba?

Mnohých rodičov sa zmocňujú pochybnosti. Naučia sa naše deti niečo v škole, kde namiesto kníh dostanú do rúk tablety? Nejde o nejaké hranie sa na počítači? Je pravda, že to nezodpovedá klasickej zaužívanej predstave, ako má vyzerať vyučovacia hodina, ale zmenám sa niekedy neubránime. Treba z nich vyťažiť to pozitívne.

Tablety sa dajú zablokovať pred zneužitím

Aby deti nepresurfovali vyučovaciu hodinu na internete, je možné niektoré funkcie zablokovať. Žiaci sa tak venujú konkrétnym aplikáciám, ktoré súvisia s vyučovaním.

Školský výklad sa môže zatraktívniť

Viete si predstaviť, že sa vaše dieťa (samozrejme okrem prváka) teší do školy? Prostredníctvom tabletov sa to môže podariť. Vďaka ním sa stane hodina atraktívnejšia a zábavnejšia. Najmä vyučovanie dejepisu. Existujú rôzne videá, ktoré imitujú bitky či iné historické udalosti, aplikácie, ktoré zábavnou formou vysvetľujú zákonitosti fyziky či chémiu alebo matematiku a vhodne dopĺňajú výklad učiteľa.

Tak sa nechajme prekvapiť, či využívanie tabletov sa stane novým prínosom do vzdelávacieho procesu aj na stredných alebo základných školách.

Tablety si môžete pozrieť v týchto e-shopoch:

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom