Detské náušnice vyberajte starostlivo

1. detske nausnice vseobecne.jpg
Detské náušnice. Foto: iZlato

BRATISLAVA 30. augusta (DámskaJazda.sk) – Prvé detské náušnice na ušiach našej malej princeznej sú jednou z tých udalostí, na ktoré sa nezabúda. Práve náušnice sú šperkom, s ktorým ako prvým prídu dievčatá do kontaktu. Väčšina ich dostane ešte v dojčenskom období, čiže v čase, kedy ešte nechápu dôvod ich nosenia. Vtedy sú skôr potešením pre ich rodičov či starých rodičov, ktorí si na výbere náušníc dávajú záležať.

To sa však časom mení. Deti rastú a krásu tohto obľúbeného šperku dokážu oceniť už dievčatá v predškolskom veku. Začínajú si tvoriť svoj vlastný štýl, rozoznávajú, čo sa im páči a čo naopak nie, začínajú vnímať pojem „hodnota,“ ktorý je pri šperkoch veľmi dôležitý.

V tomto článku sa dočítate, na čo si pri výbere detských náušníc dať pozor, či sa náušnice s diamantom hodia ako darček k 1. svätému prijímaniu aj ktorý materiál je pre detské náušnice  aktuálne trendy.

2. detske nausnice s briliantom.jpg
Detské náušnice s briliantom. Foto: iZlato

Na čo si dať pri výbere detských náušníc pozor

Je potrebné si uvedomiť, že náušnice sú jediným z bežných šperkov, ktoré prechádzajú časťou tela. Hygiena pri manipulácii s nimi a kvalita materiálu, z ktorého sú vyrobené, by sa preto určite nemali podceňovať.

K výberu detských náušníc by sme mali pristupovať citlivo a dôsledne. Musia byť vyrobené z hygienicky nezávadného materiálu. Kupujte ich preto u overeného výrobcu a nechajte si ním poradiť. Pamätajte, že v prípade detičiek je menej skutočne viac a zároveň, že šetriť na kvalite sa nemusí vyplatiť. Radšej s kúpou náušníc ešte počkajte, ako by ste mali vašej dcérke či vnučke spôsobiť zdravotné ťažkosti tým, že kúpite náušnice neidentifikovateľného pôvodu a otáznej kvality.

Detské náušnice by mali byť nie len kvalitné, ale aj praktické. Nekupujte ťažké a veľké náušnice, ktoré budú deti dráždiť. Môžu mať snahu si ich strhnúť, čím si môžu ľahko privodiť zranenie.

Uvedomte si tiež, že deťom sa relatívne často stáva, že strácajú veci. A náušnice nie sú žiadnou výnimkou. Odporúčame preto zvážiť kúpu skutočne drahých kúskov. Nechajte vašu dcérku, vnučku či krstniatko, nech si na náušnice zvyká postupne. Verte, že príde čas, keď bude mladá slečna brať náušnice ako svoju bežnú súčasť a vtedy ju hodnotný šperk v podobe krásnych náušníc určite poteší ešte viac.

Detské náušnice s diamantom ako darček k 1. svätému prijímaniu

Prvé sväté prijímanie je vo veriacich rodinách výnimočná udalosť. Najmä starí rodičia si dávajú na darčekoch obzvlášť záležať. Asi najtradičnejšími sú zlatá retiazka a zlaté náušnice z bieleho, žltého či ružového zlata. V posledných rokoch sa do popredia aj v našich končinách dostávajú diamanty. Tie sú obľúbené najmä ako súčasť zásnubných prsteňov, čoraz viac ich však vidieť aj na ušiach mladých slečien.

Či je správne investovať do drahého kameňa už v detskom veku nám neprináleží hodnotiť. Názory na to sa líšia, my sa skôr prikláňame k názoru, že by mal každý robiť tak, ako sa cíti. Je len na rodičoch, ako a či dokážu dieťaťu vysvetliť, čo znamená vlastniť drahú vec. Ak to zvládnu, detské náušnice s diamantom môžu poslúžiť napríklad ako nástroj k budovaniu si zodpovednosti. To je však celkom iná téma.

Faktom však je, že ponuka zlatých detských šperkov s diamantmi na trhu rastie. Vďaka tomu je, v závislosti od veľkosti diamantu, aj ich cenové rozpätie väčšie, čím sa stávajú dostupnými pre čoraz väčšiu skupinu obyvateľstva. A náušnice s diamantmi sa na ušiach našich malých dám vynímajú skutočne výnimočne. Že sa detské diamantové náušnice hodia aj ako darček na akúkoľvek inú príležitosť, nie len k 1. svätému prijímaniu, snáď ani nemusíme hovoriť.

3. detske nausnice biele zlato.jpg
Detské náušnice z bieleho zlata. Foto: iZlato

Trendy detské náušnice z bieleho zlata

Biele zlato si v posledných rokoch získalo výraznú pozornosť a šperky z bieleho zlata sa tešia veľkej obľube najmä u pánov a dám v mladšom veku. Ak by sme sa mali zamerať na segment detských zlatých náušníc, tam je ten súboj medzi bielym a žltým zlatom veľmi vyrovnaný. Detské náušnice z bieleho zlata pôsobia veľmi elegantne, jemne, možno až nenápadne. A presne také by mali byť detské náušnice. Smelo ich môžeme označiť za trendové. S kamienkami alebo bez nich, zlaté náušnice sa hodia k osobnosti každej mladej slečny.

Želáte si, aby sa stali náušnice ešte osobnejšími? Kúpte také, na ktoré je možné gravírovať. Symbol, venovanie či dátum a názov udalosti robia z detských zlatých náušníc pravý originál.

Inzercia

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom