Ako na bolesti chrbta v tehotenstve

Bolesti chrbta v tehotenstve matrace tropico.jpg
Foto: Inspire

BRATISLAVA 23. augusta (DámskaJazda.sk) – Koniec tehotenstva je náročný pre veľa budúcich mamičiek. Jedným z veľkých problémov tretieho trimestra sú napríklad bolesti chrbta. So zväčšujúcim sa bruškom sa totiž objavujú čoraz častejšie. Poradíme vám, ako si uľaviť.

Strážte si držanie tela

Kontrolujte si správny postoj počas dňa. Najmä ak pracujete v kancelárii, naštudujte si zásady správneho sedenia pri počítači a nezabudnite si robiť pravidelné prestávky. Čo najčastejšie vstávajte od stola a choďte sa prejsť – navštívte napríklad kolegu z iného oddelenia, namiesto toho, aby ste mu posielali mail.

Spite zdravo

V tehotenstve je viac ako inokedy potrebné dbať na dostatok kvalitného spánku. Spite minimálne 8 hodín každú noc. Skvele vás ale osvieži aj pol hodina popoludní. Kúpte si kvalitný matrac a spálňu si zariaďte tak, aby vám v nej bolo príjemne a vaša myseľ sa v nej jednoducho naladila na pokoj a odpočinok. Viete, aká poloha pri spánku je pre vás a vaše bábätko najlepšia? Prečítajte si v ďalšom článku.

Hýbte sa pravidelne

V pokročilom štádiu tehotenstva je ťažšie ako kedykoľvek predtým donútiť sa k cvičeniu. Myslite ale na to, že pravidelný pohyb vám od bolesti pomôže najviac. Skúste si nájsť takú aktivitu, ktorá vás bude baviť a nebudete sa do nej musieť nútiť. Čo napríklad tehotenská joga, prechádzky alebo plávanie?

Cvicenie ako prevencia bolesti chrbta v tehotenstve matrace tropico.jpg
Foto: Inspire

Odpočiňte si

Domácnosť, ďalšie malé deti, partner, práca. Máte toho skrátka veľa. V kolotoči denných povinností ale nesmiete zabúdať na seba! Nie nadarmo sa hovorí, že spokojná matka = spokojné dieťa. Vyhraďte si každý deň chvíľku na osobnú relaxáciu. Prečítajte si knižku, pustite si obľúbenú muziku, maľujte, pozrite si seriál alebo len tak oddychujte. Nerobiť vôbec nič je totiž občas najzdravšie. Investujte do pomôcok, ktoré vám uľavia od boľavého chrbta. Ideálny je napríklad bedrovník, ktorým si boľavý chrbát podložíte a získate tak oporu.

Pregnant woman sitting on bed and touching her belly enjoying th
Foto: Inspire

Inzercia

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom