Pressburger BALKAN Band v Trenčíne už v nedeľu

22. 8. 2019

Temperament a emócie na jednom pódiu! Taká bude Hudobná nedeľa o 17.00 h na Mierovom námestí v Trenčíne. Postará sa o to Pressburger BALKAN Band. Buďte pri tom!

Balkánska, najmä srbská hudba je u nás, ale aj v zahraničí mimoriadne vrelo prijímaná. V priebehu rokov sa Preßburger Klezmer Band ako top interpret slovenskej world music okrem interpretácie židovskej hudby, aj pod vplyvom jej srbskej akordeonistky Snežany Jović-Werner, začal čoraz intenzívnejšie venovať hudbe zo Srbska a susedných balkánskych krajín. K tomu sa pridala spolupráca s renomovaným bosnianskym akordeonistom Miroslavom Vukovićom a skvelou srbskou speváčkou Anitou Ribar. Výsledkom tejto niekoľkoročnej činnosti je nový koncertný program pozostávajúci z výlučne balkánskej hudby, najmä zo Srbska. Prostredníctvom hudby tak predstavujú poslucháčom jednotlivé regióny – Vojvodiny, južného Srbska, Kosova, Macedónska, Bosny, Chorvátska…

Už prvé vystúpenia pod názvom Preßburger BALKAN Band boli spojené s vďačnou diváckou odozvou a podnietili skupinu rozvíjať koncertnú činnosť v tomto smere. Preßburger BALKAN Band pritom predstavuje prvého interpreta balkánskej hudby v takmer všetkých jej podobách na Slovensku s autentickým zastúpením muzikantov z Balkánu a v skvelých aranžmánoch Miroslava Vukovića, Dragana Mirkovića a Nikicu Vujinovića. Album TANTS MIT MIR!, na ktorom sa nachádzajú niektoré piesne z projektu, získal prestížne ocenenie Radio Head Award za najlepší slovenský album v kategórii world&folk.

Mesto Trenčín vás pozýva na ďalší skvelý koncert v rámci cyklu Hudobná nedeľa Trenčianskeho kultúrneho leta 2019!

 

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!