Od železničného podjazdu povedie smerom na Kolonku nový chodník

0 16

Pätnásť mesiacov trvalo, kým prešli od slov k činom. Vlani v apríli poslanecký zbor odklepol v rámci rozdeľovania prebytku z hospodárenia 13 750 eur aj na nový spojovací chodník medzi Trenčianskou ulicou a podjazdom popod železnicu smerom na Spojovú cestu v Horných Kočkovciach.

V polovici júna sa vtedajší primátor Rastislav Henek v rámci cyklu oslavných budovateľských reportáži postavil pred kameru Púchovskej televízie a vyhlásil: „Táto investičná akcia sa už súťaží, takže pevne verím, že ju budeme realizovať čo najskôr. Čakali sme na povolenie od vlastníka pozemku, ktorým sú Železnice SR. V najbližšej dobe sa tento chodník bude robiť, bude sa robiť s osvetlením, s bezpečným a kvalitným prechodom, aby sa tam nestal nejaký zbytočný úraz.

Nemožno presne určiť, či si Rastislav Henek, ktorému v tom čase chýbalo do konca volebného obdobia už len päť mesiacov, vymýšľal alebo úmyselne klamal, každopádne sa plánovaný spojovací chodník nevybudoval ani v priebehu niekoľkých dní, ani týždňov, ani mesiacov. Na realizáciu sa čakalo celý jeden kalendárny rok.

Zhodou okolností to bol Lukáš Raník, ktorý sa výrobe predmetnej reportáže vlani v Horných Kočkovciach spoza kameramanovho chrbta prizeral, kto 5. augusta 2019 podpísal zmluvu o dielo na investičnú akciu „Rozšírenie komunikácie pre chodcov“. Realizátorom investície je bytčianska spoločnosť DOSA Slovakia, s. r. o., ktorá od púchovskej radnice dostala v minulosti hneď niekoľko zákazok na rekonštrukcie ciest a chodníkov.

Táto stavebná firma by mala postaviť nový chodník za 15 600 eur v priebehu dvoch mesiacov. So stavebnými prácami sa začalo v utorok 6. augusta a mestský úrad kvôli tomu nechal uzavrieť celú jednu výjazdovú vetvu križovatky ulíc Spojová a Trenčianska. Uzávierka by mala trvať až do 6. októbra 2019.

Rado Varga

Pridať odpoveď

Váš email nebude zverejnený...

Odoslaním Vášho príspevku súhlasíte s Pravidlami diskusie.