VIDEO a FOTO: Prišli filmové hviezdy i Pellegrini. Boli sme na predpremiére slovenského filmu Kto je ďalší?

22.8.2019
0
Kto je ďalší

Zdroj: Kto je ďalší ©

Páčil sa vám článok?

Nový slovenský film Kto je ďalší? režiséra Mira Drobného cez príbehy upozorňuje na to, ako šialene nebezpečný môže byť internet. Mladí, ale aj ich rodičia často netušia, ako fatálne môže byť internetová doba zradná. Slávnostnú predpremiéru nového slovenského filmu Kto je ďalší? si v stredu (21. 8.) v Bratislave pozrel aj premiér Peter Pellegrini. My sme ho vyspovedali.

Snímka o nebezpečenstvách internetu - kyberšikane, protizákonnom zdolávaní najvyšších stavieb sveta a riskovaní životov pre čo najviac lajkov, ale aj o sexuálnom vydieraní neplnoletých osôb prostredníctvom sociálnych sietí, vznikala štyri roky. Podľa skutočných udalostí ju nakrútil režisér Miro Drobný. Diváci sa môžu tešiť na tri rôzne príbehy inšpirované skutočnými udalosťami z Kanady, Ruska či zo Slovenska.

V prvom príbehu rapperka Aless hovorí svoj príbeh.Útoky na internete a posmechy spolužiakov ju priviedli k pokusu o samovraždu. Zo samého dna jej pomohla hudba, a opäť našla veľa dôvodov, prečo chce žiť.

Z druhého príbehu sa vám pravdebodobne poriadne zakrúti hlava.. Najznámejších rooftoperov sveta (ľudia, ktorí lezú po nebezpečne vysokých budovách a robia odtiaľ foto či video zábery) - Vadima Makhorova, Vitalija Raskalova a krásnu modelku Angelu Nikolau spája láska k výškam, adrenalínu, ale aj počty "lajkov" na sociálnej sieťach. Nelegálne takto chodia po vysokých budovách sveta s cieľom získať čo najatraktívnejší záber a, samozrejme, poriadne namakané selfie. Angelu sleduje na instagrame viac ako pol milióna užívateľov.  Táto ich nebezpečná záľuba sa však môže stať jedného dňa osudnou.

FOTOGALÉRIA:

Posledný silný príbeh nám ukazuje malé dievča, ktoré bolo sexuálne vydierané cez internet. Svoj príbeh sa rozhodne vyrozprávať bez jediného slova, čím túto životnú kapitolu uzavrie. Soundtrack naspievala Celeste Buckingham. Emotívny song s názvom #Voiceless je jej osobnou výpoveďou.

Medzi viac ako tisíckou pozvaných hostí nechýbali štátni tajomníci rezortov školstva a kultúry, poslanci, primátori či zástupcovia akademickej obce. Čo hovorí na myšlienku či samotné spracovanie filmu nám po včerajšej predpremiére pre banoviny.sk povedal herec Maroš Kramár, ktorý prišiel na predpremiéru s jeho troma deťmi, predseda vlády Peter Pellegrini či speváčka Natália Hatalová.

Maroš Kramár, Peter Pellegrini a Natália Hatalová pre banoviny.sk:

Peter Pellegrini film pochválil, povedal, že pevne verí, že bude mať veľmi veľa klasických divákov, pretože je naozaj skvele spracovaný. Podľa premiéra by ho v najbližších mesiacoch malo zhliadnuť čo najviac mladých ľudí v školách. "Ten film má takú kvalitu, aby veľmi jasne pomenoval problémy dnešného sveta a možno mladých tvrdšou formou aj vystríhal, čo im všetko hrozí, lebo nie každý si to uvedomuje." Viac si pozrite v našom videu.

Film režíroval Miro Drobný,  ktorý je zároveň aj autorom filmu Rytmus, sídliskový sen. „Rekord nás prekvapil a dojal. Do tohto projektu sa zapojili stovky ľudí po celom Slovensku. Film v každom meste na Slovensku neznamená, že bude úspešný. Presvedčiť ešte treba toho najdôležitejšieho - a to diváka. Pred ním mám obrovský rešpekt,“ povedal režisér filmu Miro Drobný.

Snímka už získala 15 nominácií a ocenení na zahraničných festivaloch a súťažiach. Jedna z hlavných postáv filmu Kto je ďalší?, Ruska Angela Nikolau, priletela kvôli tomu na Slovensko, aby sa počas prezentácie filmu pred kinármi osobne a veľmi emotívne prihovorila. "Keď sme preberali hlavnú cenu na filmovom festivale v Moskve, mala som obavy, či sa film bude páčiť aj divákom na Slovensku. Teraz vidím, že jeho medzinárodný úspech nebola náhoda," komentovala veľkolepú predpremiéru ruská herečka Angela Nikolau. "Je to film, ktorý by mal vidieť každý a nezáleží na tom, či na Slovensku, alebo v Amerike. Pracoval som na mnohých filmoch, ale Kto je ďalší? so sebou nesie asi najväčšie posolstvo," uviedol  americký herec Brian Caspe, ktoré ho si filmoví fanúšikovia pamätajú z hollywoodskych produkcií Hellboy (2004), Mission Impossible - Ghost Protocol (2011) či Operácia Anthropoid (2016)

Film Kto je ďalší? je v kinodistribúcii od štvrtka 22. augusta. V prvý víkend ho bude premietať rekordný počet - 86 kín a pre divákov je pripravené promo turné v rámci desiatky slovenských miest.

(nc)

Páčil sa vám článok?