Samsung Gear VR
Pokračovať v čítaní
Recenzia: Virtual Medicine – spoznávanie ľudského tela vo VR
0
Detail
Platformy

Samsung Gear VR, Google Daydream

Kinetóza

Nie

Oblasť hrania

V stoji, v sede

Podpora slovenčiny alebo češtiny

Nie

Human Anatomy VR je slovenská VR aplikácia, ktorá pomáha študentom medicíny zvládnuť výučbu jednoduchšie a na vyššej úrovni. Pomocou tejto aplikácie si viete pozrieť aj tie najdetailnejšie štruktúry ľudského tela. Každý orgán, sval či kosť si viete rotovať, priblížiť, rozobrať a naspäť poskladať.

Aplikácia od Slovákov

Firma Virtual Medicine, s. r. o. je zložená z mladých ľudí, ktorí vytvorili aplikáciu Human Anatomy VR. Aplikácia má za úlohu pomáhať študentom medicíny zvládnuť výučbu jednoduchšie. Na celom Slovensku sa nachádza niekoľko laboratórií na vysokých školách a stredných školách, kde majú žiaci k dispozícií headset Samsung Gear VR a aplikáciu Virtual Medicine.

Zobrazovanie ľudského tela vo virtuálnej realite

Viete si predstaviť, že sa zrazu ocitnete v ľudskom tele a preskúmate každý jeden detail všetkých orgánov, ciev či nervov ? Pred pár rokmi by ste sa nad tým len pousmiali, no dnes je to reálne. A to vďaka Human Anatomy VR. Pomocou aplikácie si viete kliknúť na jednotlivé časti tela, zobrazí sa vám ich názov a stručný popis o danej štruktúre. Pri každej sústave ľudského tela je možnosť sa aj otestovať v podobe krátkeho testu s výberom zo šiestich odpovedí, kde je vždy len jedna správna.


Plná verzia a ta základná

Aplikácia má dve verzie tá prvá, ktorá je zadarmo je len ukážkou, čiže demo. V nej si môžete zobraziť iba ľudskú kostru. Pre všetky ostatné orgánové sústavy a teda využitie aplikácie si musíte priplatiť. Prípadne si môžete za 19,99€ zakúpiť plnú verziu.

Skúmanie tela vo virtuálnej realite

Podstatou aplikácie je tak zobrazovanie 3D modelov vo virtuálnej realite. Budete si tak môcť každý orgán, sval či kosť rotovať, priblížiť a vzdialiť, rozobrať a naspäť poskladať. Ak kliknete na jednotlivé časti tela, zobrazí sa vám ich názov v angličtine, alebo si ho viete dať do latinčiny, a vedľa v tabuľke stručný popis o danej štruktúre.

Virtual Medicine aplikácia

Text si viete zväčšiť , zmenšiť a taktiež si ho môžete vypočuť. Jednoducho si ho prispôsobíte podľa seba. Ďalšou súčasťou je výber pohlavia, možnosť vyhľadania textu, zobrazenie jednotlivých anatomických rovín. Pri zobrazovaní si môžete zvoliť prostredie, buď čierne pozadie alebo sa ocitnete vo vesmíre. Súčasťou je aj stručná príručka.

S možnosťou testovania

Pri každej sústave ľudského tela je možnosť sa aj otestovať v podobe krátkeho testu, ktorý pozostáva z 9 otázok so šiestimi možnosťami, kde je vždy len jedna správna. Na každú otázku máte 20 sekúnd a správnosť/nesprávnosť odpovedí sa zobrazí ihneď.

Virtual Medicine Test

Pre študentov medicíny skvelá pomôcka

Táto aplikácia je jednoznačne skvelá nie len pre študentov medicíny, ktorým pomôže pri lepšej predstavivosti a učeniu sa na skúšky, ale aj pre bežných ľudí, ktorí chcú vedieť ako funguje ľudské telo a z čoho všetkého sa skladá. Bohužiaľ, ale aplikácia nie je v slovenčine, čo si myslím, že je dosť veľké mínus.

Virtual Medicine lebka

Platformy

Aplikácia je dostupná pre mobilnú virtuálnu realitu a to Google Daydream alebo Gear VR. Ako som už spomínal vyššie, má 2 verzie zdarma a plnú.

Plná verzia – Gear VR, Google Daydream
Zdarma verzia – Gear VR, Google Daydream

Aká je Vaša reakcia?
Zaujímavý článok
100%
Prekvapilo ma to
0%
Pobavilo ma to
0%
Článok má chybu
0%
Autor
Michael Šubák
Som zakladateľom projektu VirtualnaRealita.eu. Virtuálna realita je zaujímavá a nie je len pre hráčov. V každej oblasti môže táto čoraz dostupnejšia technológia pomôcť. Jednoduchšie učenie, spoznávanie sveta, tvorba grafiky, či pozeranie športových prenosov alebo výcvik letcov. Som majiteľom Oculus Rift CV. Rád píšem píšem o VR a chcem sa tejto technológii venovať aj v budúcnosti. Viac o mne na www.michael.subak.sk