Piatkový Hudobný piknik s kvartetom Adventure Strings

20. 8. 2019

Štyria vynikajúci koncertní umelci, ktorí vyrástli v rôznych komorných orchestroch a precestovali s nimi celý svet, prichádzajú aj do Trenčína. Spolu tvoria kvarteto, ktoré predstaví klasickú hudbu ako vzrušujúce hudobné dobrodružstvo, počas ktorého sa, okrem vznešených melódií, dá zažiť aj veľa srandy. 

Okrem toho, že ich spolu baví hrať, dali si za cieľ priblížiť hudbu sláčikových nástrojov aj ľuďom, ktorí k nej nemajú žiadny vzťah. Preto svoj koncertný repertoár nepostavili len na klasických skladbách. Zahrajú niečo od baroka až po súčasnú rockovú hudbu vo vlastných aranžmánoch. Na koncerte odznejú skladby od Johanna Sebastiana Bacha, Leonarda Cohena, Tublatanky, Antonia Vivaldiho, Georga Bizeta, Metallicy, Deep Purple a ďalších.

Na Hudobnom pikniku zahrajú v tejto zostave:

Marián Svetlík (prvé husle) – je koncertným majstrom Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. Ako sólista účinkoval so Štátnym komorným orchestrom Žilina, Janáčkovým akademickým orchestrom v Brne a Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Bol členom sláčikového kvarteta Icarus Quartet Slovenského komorného orchestra Bohdana Warchala.

Ivo Remenec (druhé husle) – v súčasnosti pôsobí v Štátnom komornom orchestri Žilina, počas koncertných turné hral na mnohých miestach Európy, v Ázii aj v Amerike. Rád hráva aj sólovo, často v zahraničí, okrem iných príležitostí aj na medzinárodných konferenciách Google.

Klaudia Remencová (violončelo) – je aktuálne koncertnou majsterkou a vedúcou skupiny violončiel v Štátnom komornom orchestri Žilina. Na violončelo začala hrať, keď mala 4 roky, na konzervatórium bola prijatá už ako deväťročná.

Roman Rusňák (viola) – je členom violovej skupiny Slovenskej filharmónie a Hilaris Chamber Orchestra. Účinkuje v komorných súboroch The Classical Music Maniacs, Charles Coquet Trio a v roku 2018 uviedol projekt Filmová hudba s vlastným ansámblom.

Ich koncert sa začne o 19.00 h v átriu pod Mestskou vežou. Vstup je zdarma.

 

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!