Euroeyes Cyclassics preview: Petra Sagana preverí tvrdá konkurencia

sagan

zdroj: twitter.com/diegovos_

Už túto nedeľu je na programe ďalšia klasika v kalendári World Tour. Tentokrát to bude Euroeyes Cyclassics, ktorá sa koná v okolí Hamburgu. Spomínané mesto je druhé najväčšie v Nemecku a siedme v Európe. Prezýva sa ako Benátky severu, keďže tu je obrovský prístav a množstvo kanálov. Žije tu približne 1,8 miliónov ľudí. Profil je pomerné priaznivý pre šprintérov a dá sa očakávať hromadný dojazd i tento rok. Na pretekoch nebude chýbať obhajca prvenstva z roku 2018 Elia Viviani (:dqt:). Talian tu dokázal vyhrať i v roku 2017. Na pretekoch by sa mal predstaviť v novom drese pre európskeho šampióna. Ne pelotón bude pripravených 217 kilometrov. Súčasťou podujatia sú aj preteky pre amatérov. Tí si svoje schopnosti môžu vyskúšať na tratiach dlhých 60 km, 100 km a 160 kilometrov.

Pozvánku okrem všetkých World Tour tímov obdržali i dve prokontinentálne tímy. Elitu doplní ruské Gazprom Rusvelo a francúzsky tím Arkéa-Samsic, v ktorých farbách bude štartovať víťaz z roku 2015 – André Greipel. Slovenské farby bude hájiť Peter Sagan (BOH), ten tu skončil minulý rok na desiatom mieste. Tourminátor už avizoval, že jeho príprava pred MS v Yorkshire bude pozostávať iba z jednorázoviek.

Favoriti

Najväčším favoritom je rozhodne Elia Viviani (:dqt:). Talian nedávno ovládol európske majstrovstvá, Hamburg doslova miluje, keďže tu vyhral posledné dva ročníky. Víťazný hetrik bude určite dobrou motiváciou. Do cesty sa mu však postaví hneď niekoľko kvalitných súperov. Dylan Groenewegen (:tjb:), Peter Sagan (BOH) a Caleb Ewan (:lts:) si budú brúsiť zuby a čakať na zaváhanie Taliana. Prekvapiť môžu aj víťazi z dôb minulých – André Greipel (Arkéa-Samsic), Arnaud Demare (FDJ) či Alexander Kristoff (:uae:).

Trasa Euroeyes Cyclassics

Cyclassic

Záver minulého ročníka

Zdroj: procyclingstats.com, cyclassics-hamburg.de

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár