Mazivá do rôznorodých podmienok

Je azda niečo menej príjemné, než pocit suchej a praskajúcej reťaze po prejazde mlákou či po miernom daždi – najmä, ak pred sebou máte ešte podstatnú časť výjazdu?

Sucho a prach taktiež nie sú vítanými podmienkami. Aj preto je dobré vybaviť sa kvalitným mazaním.

Tunap multifunkčný olej

 mazivo bicykelMazivo profesionálov, aj takto by sa dali charakterizovať produkty Tunap. Ako oficiálny dodávateľ BORA-hansgrohe a Bahrain-Merida, pozná potreby cyklistov. Univerzálny olej CBS v sebe ukrýva štvoricu potrebných funkcií. Dokáže tak čistiť, ochraňovať pred koróziou, odstraňovať koróziu a lubrikovať povrchy, na ktoré je nanášaný. Kompaktné malé balenie s rozprašovačom je tak vždy po ruke. Cena tohto produktu je na úrovni 10 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.



SKS-Germany Lube your chain

 mazivo bicykelSKS vo svojom portfóliu ponúka viacero variantov na mazanie. Jedným z nich je olej, ktorý bol vyvinutý práve a výlučne pre tohto výrobcu. Medzi jeho prednosti patrí ochrana pred koróziou, či absencia rozpúšťadiel. Základom je PTFE, vytvárajúci jemný povlak na povrchu reťaze. 75 ml objemu podľa výrobcu vydrží na 75 mazaní. Súčasťou hlavice je automatický dávkovač, ktorý zjednoduší mazanie reťaze. Cena tohto produktu je na úrovni 13 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.



Force mazivo v spreji

 mazivo bicykel Aj produkt od Force používa ako primárnu zložku PTFE. V tomto zložení ide o univerzálne mazivo, vyznačujúce sa adekvátnou mechanickou a tepelnou stabilitou. Okrem zníženia adhézie pomáha chrániť komponenty bicykla, na ktoré je toto mazivo nanášané. 200 ml objem v spojení s rozprašovacím systémom uľahčuje jeho nanášanie. Cena tohto produktu je na úrovni 5 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.



Cyclon WET LUBE

 mazivo bicykelMazivo od Cyclon je charakteristické obdobným zložením, s akým sme sa stretli pri predchádzajúcich produktoch. Základom je PTFE, znižujúce trenie a chrániace namáhané reťaze v horskom prostredí. Odoláva vlhku, prachu a iným poveternostným podmienkam. Nevytvára tak mastnú a lepivú vrstvu. Okrem iných benefitov, predlžuje životnosť samotnej reťaze. Dostupné je v 125 ml a 625 ml balení. Cena tohto produktu je na úrovni od 11 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.



Brunox Top Kett

 mazivo bicykelSkladné rozmery maziva Brunox vo svojom vnútri obsahujú účinný prostriedok proti vzniku korózie na reťazi a pre jej dostatočné mazanie v rôznych podmienkach. Olej tak vytvára nevysychajúci ochranný film, ktorý je funkčný aj pri enormnom zaťažení plochy. Výrobcom stanovená ochrana proti hrdzaveniu reťaze je stanovená na 12 až 18 mesiacov. Cena tohto produktu je na úrovni 5 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.



Most mazadlo na reťaz

 mazivo bicykelAk sa podmienky skutočne zvrhnú zo suchého a príjemného počasia do daždivých dní, je vhodné zaobstarať si mazivo, ktoré vás v nich podrží. Wet Lube od Most je určené práve do momentov, kedy je potrebné chrániť reťaz od prílišnej vlhkosti. Komplexné zloženie, zahŕňajúce PTFE a h-BN, odoláva vplyvu blata a vody. Ak nejazdíte počas blatistých dní, 80 ml balenie je dostatočnou poistkou pre nečakané chvíle. Cena tohto produktu je na úrovni 13 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.



TF2 sada mazacích olejov

 mazivo bicykelNie vždy sa podarí zvoliť si správny druh mazania, predovšetkým, ak je ráno sucho a v poobedných hodinách sa objavujú búrky alebo sa mení povrch. Preto nie je zlým nápadom kúpiť si viacero mazív, ktoré si dokonca môžete zobrať so sebou do batohu. Možnosťou je 4-kusová sada od TF2, v ktorej nájdete suchý vosk, suchý lubrikant, alebo aj lubrikant do každého počasia. Veľkosť jednotlivých fľaštičiek je 50 ml. Cena tohto produktu je na úrovni 15 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.



Finish Line Ceramic Wet

 mazivo bicykelAk sa podmienky skutočne zhoršia, je potrebné vybaviť sa poriadnou zbraňou do nepriazne počasia. Finish Line ponúka mazivo, pozostávajúce zo syntetických olejov a polymérov s keramickými spojivami. Účel je jasný – ochrániť reťaz a zabezpečiť nízke trenie počas pretekov, alebo normálneho výjazdu. Keramická vrstva na povrchu kovu vydrží aj tvrdšiu manipuláciu. Toto mazivo je dodávané v 60 ml balení s kvapkadlom. Cena tohto produktu je na úrovni 6 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.



Rex Domestique Chain Lube

 mazivo bicykelVýrobca Rex nie je nováčikom na poli mazania. Svoje skúsenosti získaval aj v oblasti voskov lyží. Práve odtiaľ pochádza základ lubrikantu Rex Domestique. Ide tak o bezriedidlové mazanie, ktoré časom nevyprcháva a je použiteľné už po nanesení. Jeho vhodnosť pokrýva celoročné jazdenie – navyše výrobca udáva, že jedno mazanie vydrží až 500 km. Toto 30 g balenie tak vystačí na celkovo 30 opakovaných aplikácií. Cena tohto produktu je na úrovni 20 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.



Motorex Dry Power

 mazivo bicykelPrach je úhlavným nepriateľom olejov a mazív vo všeobecnosti. Ich spojením sa vytvára zmes, pripomínajúca brúsnu pastu, ktorá tak znižuje životnosť reťaze. Motorex Dry Power je mazivo vyrobené na redšej báze, čím obmedzuje možnosť lepenia sa prachu na reťaz. Cieľovými užívateľmi sú horskí, ale aj cestní cyklisti. Celkovo si môžete zvoliť z trojice balení, rozdelených podľa veľkostí: 56, 100 a 300 ml.  Cena tohto produktu je na úrovni od 7 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.



Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý PR článok

Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý

Poznáte ten pocit, keď poumývate bicykel, všetko namažete a zostanete sa naň pozerať ešte ďalších 10 minút s úsmevom? Trochu vám k nemu pomôžeme a pridáme niekoľko tipov na vhodné doplnky.
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
keyboard_arrow_up