VIDEO Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou: Najväčší titul a varovný prst všetkým pochybovačom!

Daniil MedvedevDaniil Medvedev Zdroj: SITA/AP/John Minchillo

CINCINNATI - Ruský tenista Daniil Medvedev získal v americkom Cincinnati najväčší titul v kariére. Dvadsaťtriročný rodák z Moskvy porazil vo finále Belgičana Davida Goffina a nadviazal na fantastické výkony z americkej šnúry podnikov. Kométa tejto sezóny si zahrala v treťom finále po sebe, pričom v predošlých dvoch neuspel. Vo Washingtone nestačil na Austrálčana Nicka Kyrgiosa a v Montreale ho rozmetal Rafael Nadal.

Ďalší boj o trofej zvládol a získal svoj prvý titul z úrovne Masters. Vo svetovom rebríčku sa posunul na piate miesto. "Mám za sebou tri najlepšie týždne v živote. Mentálne som bol na tom najlepšie, môj servis bol najlepší a hral som skutočne konzistentne. Nemal som jediný zlý zápas. Verím, že to bude v ďalších týždňoch podobným spôsobom pokračovať," citovala agentúra AFP Medvedeva, ktorý má celkovo na konte päť titulov na okruhu ATP.

   

"Konečne sa zúročila drina, ktorú do toho dávam. Nebolo by dobré prehrať tri finále po sebe, takže som šťastný," povedal v rozhovore na kurte. "V geme na 5:3 už som mal kŕče, prvýkrát za tie tri týždne. Potom som ale dal štyri podania, ktorá nezreturnoval, to bolo neuveriteľné," opísal záver zápasu.

Daniil Medvedev (9-Rus.) - David Goffin (16-Belg.) 7:6 (3), 6:4

Viac o téme: David Goffin Daniil Medvedev ATP Masters 1000 v Cincinnati
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/John Minchillo; Twitter/ATP Tour; VIDEO: YouTube/Tennis TV
  • Zdroj: ČTK, športky, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy