Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

19. augusta 2019

J. Kaczyňski chce získať poľských voličov kritikou LGBT komunity



Vodca poľskej vládnucej konzervatívnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyňski.



Zdieľať
Vodca poľskej vládnucej konzervatívnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyňski. Foto: TASR/AP
Varšava 19. augusta (TASR) - Predseda poľskej vládnucej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyňski sa snaží pred jesennými parlamentnými voľbami osloviť konzervatívnych voličov kritizovaním komunity lesieb, gejov, bisexuálnych či transrodových ľudí (LGBT) a tvrdením, že jeho strana je jedinou, ktorá dokáže v Poľsku ochrániť rodinné hodnoty. Informovala o tom v nedeľu tlačová agentúra DPA.


Vplyvný konzervatívny politik ocenil nedávne vyjadrenia krakovského arcibiskupa Mareka Jedraszewského, ktorý opísal hnutie za práva LGBT ľudí ako "dúhovú nákazu", "nebezpečnú ideológiu" či "antropologický omyl".

Podľa Kaczyňského môže jedine PiS ochrániť Poľsko pred "úpadkom rodinných hodnôt" a "demoralizáciou detí". Vyzval preto voličov, aby jeho stranu podporili vo voľbách naplánovaných na 13. októbra.

"V našej krajine sú takí, čo chcú vpadnúť do našich rodín, našich škôl a škôlok, našich životov, čo nám chcú vziať našu kultúru, našu slobodu, naše práva," varoval počas mítingu v meste Stalowa Wola na juhovýchode Poľska. Kritizoval tiež západné krajiny, kde je podľa neho "likvidovaná sloboda" a občania sú trestaní "za to, že hovoria, čo si myslia".

Vládnuca PiS v predvolebných prieskumoch jasne vedie. Hnutie za zrovnoprávnenie LGBT ľudí vnímajú ako hrozbu pre tradičnú rodinu predovšetkým vo vidieckych a konzervatívnych regiónoch východného Poľska, kde má PiS najväčšiu podporu, upozornila DPA.

Ešte v apríli označil Kaczyňski požiadavky sexuálnych menšín za "import zo zahraničia", ktorý ohrozuje poľský národ a jeho identitu.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
D. Trump: USA vedú s Talibanom veľmi dobré rozhovory
<< predchádzajúci článok
V Grécku odstúpil pravoslávny biskup odsúdený za nenávistný prejav