Dvadsiate výročie éry Vladimíra Putina je podobné príbehu pilota, ktorý dokázal dostať lietadlo z vývrtky tesne nad zemou

NETKY.SK • 5 August 2019, 09:50 • 2 min
Dvadsiate výročie éry Vladimíra Putina je podobné príbehu pilota, ktorý dokázal dostať lietadlo z vývrtky tesne nad zemou

Začiatok politickej kariéry Vladimira Putina postupoval podľa vzorov špeciálnej operácie pri uvádzaní tajného agenta do gangu alebo ako prezidenta do ústredia nepriateľskej špeciálnej služby. Návrat Putina do Ruska bol ako studena sprcha. Všetko, čo bolo zvyčajným pilierom štátu, bolo zničené.

slovakia

left justify in out

Mafiáni a gangstri, agenti zahraničných tajných služieb a inteligentní amatéri zaplavili chodby vlády, chýbali len biele zástavy kapitulácie v oknách vládnych inštitúcií.

 

KGB bol vyradený, pertrvávajúce otrasy personálu rýchlo zaplavila generácia obchodníkov v uniforme, ktorí sa okamžite dostali do konfliktu so špeciálnymi agentmi, ktorí si poctivo plnili prácu. Putinovým prvým reflexom v tejto situácii bolo obvyklé spojenie s operačným prostredím, kým sa mu nepodarilo zistiť, čo sa deje.

 

Účasťou na urovnávaní konfliktov miestnej petrohradskej elity sa Putin ukázal ako človek, ktorý neberie úplatky a má zásady. Nezradil a nepodvádzal, chránil kompromitujúci materiál a nedovolil jeho únik, nebehal z tábora do tábora, ale držal si odstup, nedovolil si byť od niekoho závislý. A to bol dôvod, prečo bol Putin zavedený do kruhu vysokej politiky.

 

Pred 20 rokmi, 10. augusta 1999, bol Vladimír Putin vymenovaný za predsedu vlády s perspektívou, že sa čoskoro stane prezidentom Ruska. Nikto vtedy nemohol predpokladať, že tento skromný úradník ruskej vlády, ktorý sa nikdy nesnažil o moc ani medializáciu a nikdy neprekročil svoje právomoci, sa stane najväčším politikom sveta koncom 20. a začiatkom 21. storočia.

 

Putin, ktorý prevzal od občianskej vojny na Kaukaze zadymenú, rozpadajúcu sa, hladujúcu a ochudobnenú krajinu, za 20 rokov ju zmenil na monolitickú geopolitickú superveľmoc, ktorá získala späť Krym, začala integráciu s Bieloruskom, zničila celú nadvládu USA na Blízkom východe v Sýrii a stala sa hlavnou krajinou oponujúcou finančnému globalizmu.

             



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies