Záporná postava hrdinom: Herec Danny Trejo zachránil pri havárii dieťa

NETKY.SK • 8 August 2019, 17:11 • 2 min
Záporná postava hrdinom: Herec Danny Trejo zachránil pri havárii dieťa

LOS ANGELES - Na filmovom plátne väčšinou stvárňuje role zloduchov. V reálnom živote sa však sedemdesiatpäťročný herec Danny Trejo stal hrdinom. Spolu s ďalšou svedkyňou totiž pribehol k havárii a vytiahol malé dieťa z uväznené v prevrátenom aute.

slovakia

left justify in out

Nehoda dvoch vozidiel sa odohrala v stredu okolo tretej popoludní miestneho času na jednej z losangeleských križovatiek.

 

Jeden z vodičov, z doposiaľ nezistených príčin, prešiel na červenú a zrazil sa so strieborným vozidlom, ktoré skončilo prevrátené na streche.

 

V aute zostala zaseknutá žena, ktorá prevážala v detskej sedačke svojho handicapovaného vnuka. Jedným zo svedkov nehody bol práve herec Danny Trejo. "Bola zranená, ale jediné, čo volala, bolo, 'zachráňte dieťa'," opísal Trejo v rozhovore pre televíziu NBC.

 

Trejo sa pretiahol okienkom na zadnú sedačku ku chlapcovi. Herec sa v rámci svojej charitatívnej činnosti venuje práci s postihnutými, a tak vedel, že chlapec potrebuje hlavne upokojiť. "Spanikáril. Tak som mu povedal: 'Musíme použiť superschopnosti.' On zakričal: 'Superschopnosti!' A potom sme to kričali obaja," opísal Trejo.

 

 

Hercovi sa podarilo chlapca zabaviť, ale vybrať ho z detskej sedačky sa mu stále nedarilo. Na pomoc mu pribehli ďalšie svedkyne nehody Monica Johnsonová. Spoločne potom pásy sedačky odopli a Trejo mohol chlapca vytiahnuť.

 

To už na miesto dorazili hasiči, ktorí vyslobodili zranenú ženu. Herec zatiaľ stále upokojoval chlapca. Všetci účastníci nehody boli prevezení do nemocnice, utrpeli len ľahšie zranenia.

 

Trejo si zažil aj kriminál


Sám Trejo zo svojho skutku žiadnu vedu nerobil. "Úprimne, jediné, čo mu zachránilo život, bola tá autosedačka," uviedol muž, ktorého publikum zbožňuje pre jeho záporné role drsňákov a neľútostných zabijakov.

 

Danny Trejo nebol v mladosti žiadny svätý baránok. Od mladosti holdoval heroínu a iným drogám, päťdesiate roky strávil pod prezývkou The Mayor (Starosta) v pouličnom gangu. Celkom jedenásť rokov strávil vo väzení.

Život mu zmenila ponuka prvej filmovej úlohy v roku 1985, vďaka ktorej sa stal známym.

 

Potom účinkoval v kultových snímkach ako Desperado, Od súmraku do úsvitu či Machete. Okrem natáčania a charitatívnej činnosti Trejo vlastní aj množstvo reštaurácií v Los Angeles.

 

"Všetko dobré, čo sa mi v živote stalo, bolo priamym dôsledkom toho, že som pomohol ja niekomu inému," vysvetlil Trejo svoju životnú filozofiu pre CNN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies