Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Susedská hádka sa skončila brutálnou vraždou. Páchateľ ťahal svoju obeť na lane za autom
Zdielať na

Susedská hádka sa skončila brutálnou vraždou. Páchateľ ťahal svoju obeť na lane za autom

PORIADIE / K brutálnej vražde došlo v obci Poriadie pri Myjave. Policajtov tam zavolali hodinu pred pol nocou. 65-ročný muž údajne svojho suseda priviazal o auto a vláčil po lese. Telo nakoniec odhodil do jazierka. Policajti ho zadržali pár minút po čine.

Policajti vytiahli z osobného auta 65-ročného muža, ktorý mal zaútočiť na svojho suseda. Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície, mužov zákona zalarmoval svedok. Ten počul hádku, počas ktorej mal 65-ročný muž údajne udrieť tupým predmetom po hlave svojho suseda.

"Bol to šok, bol som privolaný na miesto tragédie, nikdy sa nič také tu nestalo, je to veľká tragédia," priznáva starosta obce Martin Pražienka. Celý prípad mal šokujúci priebeh.

Potom, ako útočník muža udrel, ten stratil vedomie a následne ho priviazal za auto a vliekol po lesných cestách. Prešiel s ním viac ako dva kilometre. Až potom sa zastavil, aby muža odviazal a telo sa rozhodol ukryť. Páchateľ ho hodil do jazierka v lese. 

Stopy po vlečení bolo na ceste vidieť ešte na druhý deň. Páchateľa policajti okamžite zadržali a putoval do cely. Muž, na ktorého zaútočil, neprežil. V dome, v ktorom páchateľ býval, vykonali policajti domovú prehliadku. Na miesto prišiel aj jeho syn. Ten si vyčíňanie svojho otca nedokáže vysvetliť. Podľa jeho slov mali útočník a jeho obeť medzi sebou spory dlhší čas. "Sused chcel kúpiť pol chalupy, tato povedal, že nie," vraví syn páchateľa. 

Či sa v osudný deň pohádali kvôli pozemkom povedať nevedel. "Nič, akurát mi mama volala, že otec je v base," dodal. "Ťažko povedať, v dnešnej dobe sú tie medziľudské vzťahy trošku ťažšie, tí ľudia boli takí pokojní, ale čo sa stalo, neviem teraz povedať," povedal starosta. 

Podľa informácií TV JOJ, ktoré získala od svedkov, si útočník púšťal hlasno hudbu. Keď ho prišiel sused poprosiť, aby ju stíšil, mal na neho zaútočiť. "Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin vraždy," informovala policajná hovorkyňa Danka Adámiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy