Aktuálne 18. august 2019

Kočner so Zsuzsovou organizovali sledovačku Sulíka a Rajtára

Postoj
Postoj
Vyplýva to z prepisu Kočnerovej komunikácie z aplikácie Threema.
Vyplýva to z prepisu Kočnerovej komunikácie z aplikácie Threema.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Postoj

Kočner so Zsuzsovou organizovali sledovačku Sulíka a Rajtára
Marián Kočner. Foto: TASR/Dušan Hein

Len vďaka podpore od našich čitateľov vám prinášame aktuálne spravodajstvo. Podporte nás, prosíme.

Správy z Kočnerovej Threemy potvrdzujú, že spolu s Alenou Zsuzsovou organizoval sledovanie predsedu SaS Richarda Sulíka. Informoval o tom portál Aktuality.sk.

Dňa 27. januára 2018 Kočner Zsuzsovej napísal: „Riško dnes oslavuje 50tku.“ „Nepošleme mu nejaký bomba darček?“ odpovedala mu Zsuzsová. „Poslal som mu náš sledovací tím,“ reagoval Kočner.

Threema tak potvrdzuje skoršiu výpoveď Petra Tótha, že pre Kočnera okrem novinárov sledoval aj predsedu SaS. Tóth mal na oslave zistiť, či sa tam užíva kokaín.

Sulík pre Aktuality.sk vyjadril nad informáciami prekvapenie. Uviedol, že išlo o rodinnú oslavu, kde „boli 2-ročné deti aj 70-roční strýkovia“, a teda bolo podľa neho čudné tam očakávať konzumáciu drog. Takisto ho prekvapila „neinformovanosť Mariana Kočnera a Petra Tótha. „Ja som totiž kokaín nikdy neskúšal,“ uviedol Sulík.

V uvedenej komunikácii z aplikácie Threema sa spomína aj poslanec SaS Jozef Rajtár. Zsuzsová vytýkala Kočnerovi, že sa na neho zabudol zamerať. „On ide po tebe jak po údenom, ešte aj kričí, že ho chceš zabiť, a ty na neho zabudneš?!“ písala mu Zsuzsová. „Do basy pôjde. Za vydieranie,“ odpísal jej Kočner. „Keď všetko klapne a pandle budú poslúchať, tak do 2 týždňov ho máme na udici. Inak to nejde.“

Na jar minulého roka, už po Kuciakovej vražde, bola Rajtárovi pridelená policajná ochrana pre podozrenie, že Kočner si mal objednať jeho zavraždenie. Rajtár pre Aktuality.sk povedal, že polícia disponovala Kočnerovou nahrávkou, z ktorej vyplynulo takéto podozrenie. Po Kočnerovom zatknutí ochranu zrušili.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0