Predaj iPhonov môže klesnúť o 6 až 8 mil. kusov, ak USA voči Číne uvalia nové clá

NETKY.SK • 4 August 2019, 14:23 • 2 min
Predaj iPhonov môže klesnúť o 6 až 8 mil. kusov, ak USA voči Číne uvalia nové clá

BRATISLAVA - Ak administratíva amerického prezidenta USA Donalda Trumpa zrealizuje svoju najnovšiu hrozbu v oblasti ciel voči Číne, výrazne to poškodí americkú firmu Apple.

slovakia

left justify in out

Nové clá by mohli na budúci rok na trhu USA znížiť predaj iPhonov o 6 až 8 mil. kusov, uviedol v správe pre investorov analytik technologického sektora Dan Ives zo spoločnosti Wedbush Securities. To by mohlo zisk Applu v budúcom roku zredukovať o 4 percentá. Informuje o tom portál cnn.com.

Šéf Bieleho domu pohrozil zavedením 10-percentných ciel na čínske tovary v hodnote 300 mld. USD, na ktoré sa nevzťahujú doterajšie clá. "Firma Apple sa očividne ocitla uprostred krížovej paľby medzi Washingtonom a Pekingom," uviedol Dan Ives zo spoločnosti Wedbush Securities. Hoci zvýšenie nákladov vyplývajúce z ciel bude firma Apple schopná čiastočne zmierniť prispôsobením dodávateľského reťazca, tento proces bude pomalý. Výrobca iPhonov možno dokáže presunúť 5 až 7 percent produkcie do Indie a Vietnamu, konštatoval analytik. Firma však nemôže z Číny odísť úplne a zákazníci kupujúci iPhony, budú musieť platiť viac, odkladať nákupy alebo hľadať iné smartfóny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona