Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

18. augusta 2019

Most-Híd: Od začiatku máme názor, že stratifikácia do ústavy nepatrí



Predseda strany Most-Híd Béla Bugár, archívna snímka.



Zdieľať
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian
Bratislava 18. augusta (TASR) - Stratifikácia nemocníc podľa strany Most-Híd do ústavy nepatrí. Koaličná strana pripomenula, že tento názor zastávala od začiatku.


"Teraz, keď sa ministerka zdravotníctva vrátila k pôvodnému zámeru svojho rezortu, s koaličným partnerom budeme o ňom rokovať," uviedla pre TASR hovorkyňa strany Klára Debnár v reakcii na nedeľnú informáciu rezortu zdravotníctva o tom, že návrh reformy nemocníc, známy ako stratifikácia, nepredloží ako ústavný zákon. Strana Smer-SD reagovala, že návrh reformy nemocníc v podobe obyčajného zákona nepodporí.

Strana SNS chce počkať na stanovisko Smeru-SD na Koaličnej rade. Podporu návrhu zákona o stratifikácii v podobe obyčajného zákona zatiaľ avizovala opozičná SaS.

Navrhovaná reforma nemocníc ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej, známa ako stratifikácia, by mala nemocnice rozdeliť do troch kategórií a určiť, aké typy zdravotných úkonov sa v nich budú vykonávať.

Projekt mala ministerka predložiť na rokovanie vlády 21. augusta. V prípade schválenia ústavného zákona by nadobudol účinnosť od 1. januára 2024. Dovtedy sa majú súčasné nemocnice pretransformovať na nové typy.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Premiér P. Pellegrini situáciu okolo stratifikácie zatiaľ nekomentuje
<< predchádzajúci článok
Tisíce protivládnych demonštrantov sa v Hongkongu zišli v daždi