BinckBank Tour: Tím Lotto Soudal nezvládol nádhernú poslednú etapu

Články
lotto soudal na binckbank tour

zdroj: twitter.com/Lotto_Soudal

Preteky BinckBank Tour dnes finišovali poslednou etapu. Na pretekárov bola pripravená plastikárska etapa, v ktorej čakalo 14 stúpaní. Nechýbalo ani slávne stúpanie Muur van Geraardsbergen či známejšie ako Muur Kapelmuur. Dnes boli pripravené útočiť tímy Sunwebu a Jumbo-Visma, ktorých jazdci strácali na Wellensa (:lts:) iba niekoľko sekúnd. Belgičan je však výborný klasikár a zosadiť ho z líderskej pozície nebude ľahké. Dnes sa formoval únik dňa veľmi dlho. Úvodné kilometre priniesli stúpania i úseky pavé, no ani to nepomohlo. 100 kilometrov pred cieľom sa konečne oddelila osmička jazdcov, ktorú neskor doplnila ďalšia sedmička. Najznámejšie mená v úniku boli Marco Marcato (:uae:), Jack Bauer (:mts:) či Bob Jungels (:dqt:).

Náskok skupiny však len horko ťažko prekročil minútu. V posledných 50 kilometroch to bolo stúpanie za stúpaním a skupiny na čele sa miešali každým kilometrom. Z úniku dňa ostalo na čele už len 7 jazdcov a tí mali náskok pred stúpaním Muur Kapelmuur iba 15 sekúnd. Bola to posledná šanca na útok, pretože v poslednom kole stúpanie končí na úrovni mesta čo je iba 600 metrov. V polovici výstupu na Kapelmuur bol únik definitívne zlikvidovaný. Medzi najsilnejšími jazdcami bola i prvá trojka celkového poradia. V záberoch kamery sme videli Wellensa (:lts:), De Plusa (:tjb:) i Hirschiho (:sun:).

Zlatý kilometer

Do útoku sa vydal Laurens De Plus (:tjb:), ktorý na zlatom kilometri získal celkovo 7 sekúnd a preskočil Hirschiho (:sun:) na druhom mieste. Na prvé strácal iba 5 sekúnd. V jeho útoku ho doplnili Greg Van Avermaet (:ccc:) a Oliver Naesen (:alm:). Belgická trojka si vypracovala náskok 25 sekúnd. Wellens (:lts:) bol v stíhajúcej skupine sám a nevyzeralo to pre neho veľmi dobre. Nespolupracovalo a musel sa spoľahnúť na pomoc Quick – Stepu či iných tímov. Trojica na čele mala 10 kilometrov pred cieľom náskok 40 sekúnd.

Záver

7 kilometrov pred cieľom malo trio na čele náskok 35 sekúnd a vyzeralo to pre De Plusa (:tjb:) čoraz nádejnejšie. O tri kilometre neskôr to bolo už len 25 sekúnd a dramatické divadlo vrcholilo. Kilometer pred páskou bol 23-ročný mladík blízko životnému víťazstvu. V samotnom dojazde bol najsilnejší Oliver Naesen (:alm:), ktorý v dramatickom finiši porazil Avermaeta (:ccc:). Celkovým víťazom pretekov BinckBank Tour sa napokon stal Laurens De Plus (:tjb:), ktorý si za dnešný výkon rozhodne zaslúžil.

Rozhodujúci moment BinckBank Tour

Profil:

 

Výsledky 7. etapy:

1.Oliver Naesen (Bel):alm:03:52:40
2.Greg Van Avermaet (Bel):ccc:
3.Laurens De Plus (Bel):tjb:0:00:04
4.Simon Clarke (Aus):efd:0:00:25
5.Philippe Gilbert (Bel):dqt:0:00:26
6.Mike Teunissen (Ned):tjb:
7.Michael Valgren (Den):ddd:0:00:35
8.Ivan Garcia Cortina (Spa):bmt:
9.Amaury Capiot (Bel)Sport Vlaanderen-Baloise0:00:38
10.Dylan Van Baarle (Ned):ins:

Celkové poradie: 

1.Laurens De Plus (Bel):tjb:21:29:55
2.Oliver Naesen (Bel):alm:0:00:35
3.Tim Wellens (Bel):lts:0:00:36
4.Greg Van Avermaet (Bel):ccc:0:00:37
5.Marc Hirschi (Swi):sun:0:00:40
6.Mike Teunissen (Ned):tjb:0:01:06
7.Ivan Garcia Cortina (Spa):bmt:0:01:13
8.Stefan Kung (Swi)FDJ0:01:16
9.Michael Valgren (Den):efd:0:01:19
10.Søren Kragh Andersen (Den):sun:0:01:21

 

Zdroj: binckbanktour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár