Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

18. augusta 2019

SaS podporí stratifikáciu v podobe obyčajného zákona



Na snímke predseda strany SaS, Richard Sulík.



Zdieľať
Na snímke predseda strany SaS, Richard Sulík. Foto: TASR Pavel Neubauer
Bratislava 18. augusta (TASR) - Opozičná strana SaS podporí stratifikáciu nemocníc ako obyčajný zákon. TASR o tom informoval hovorca strany Róbert Buček v reakcii na informáciu rezortu zdravotníctva, ktorý v nedeľu uviedol, že návrh reformy nemocníc, známy ako stratifikácia, nepredloží ako ústavný zákon.


"Ak bude stratifikácia predložená v takom znení, ako bola prezentovaná, a nebude mať nečakané nedostatky, v prvom čítaní ju ako obyčajný zákon podporíme," uviedol hovorca. Najneskôr do druhého čítania bude podľa neho strana žiadať dopracovanie časového nároku pacienta na jednotlivé výkony ako garanciu dostupnosti zdravotnej starostlivosti občanom po reforme nemocničnej siete.

Strana Smer-SD už informovala o tom, že stratifikáciu ako obyčajný zákon nepodporí. SNS chce počkať na stanovisko Smeru na Koaličnej rade.

Navrhovaná reforma ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nominantka Smeru-SD) by mala nemocnice rozdeliť do troch kategórií a určiť, aké typy zdravotných úkonov sa v nich budú vykonávať.

Projekt mala ministerka predložiť na rokovanie vlády 21. augusta. V prípade schválenia ústavného zákona by nadobudol účinnosť od 1. januára 2024. Dovtedy sa majú súčasné nemocnice pretransformovať na nové typy.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
SNS: Konflikt ministerky Kalavskej a Smeru musí vyriešiť strana Smer
<< predchádzajúci článok
Grónsko síce nie je na predaj, no jeho cena by sa pohybovala v miliardách až biliónoch dolárov