Smer-SD nepodporí stratifikáciu v podobe obyčajného zákona
18 | 08 | 2019 I TASR

Klub Smeru-SD nepodporí návrh zákona o stratifikácii nemocníc, ak ho Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR predloží ako obyčajný zákon. TASR o tom informoval vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.


Rezort zdravotníctva v nedeľu uviedol, že návrh reformy nemocníc, známy ako stratifikácia, nepredloží ako ústavný zákon.

"Ministerka Kalavská bola informovaná predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom, že ak predloží návrh zákona o stratifikácii nemocníc obyčajným zákonom, poslanecký klub Smeru tento zákon nepodporí," uviedol Mažgút.

Navrhovaná reforma ministerky zdravotníctva by mala nemocnice rozdeliť do troch kategórií a určiť, aké typy zdravotných úkonov sa v nich budú vykonávať.

Projekt mala ministerka predložiť na rokovanie vlády 21. augusta. V prípade schválenia ústavného zákona by nadobudol účinnosť od 1. januára 2024. Dovtedy sa majú súčasné nemocnice pretransformovať na nové typy.

"Z postu predsedu odídem len vtedy, ak to pomôže strane ", vyhlásil Bugár
Predseda koaličného Mosta-Híd Béla Bugár by v žiadnom prípade neodišiel z postu predsedu strany, ak by mala byť jeho osoba prekážkou spolupráce maďarských strán. V rozhovore pre TASR uviedol, že je ochotný odísť len vtedy, keď to pomôže Mostu-Híd.... Čítať ďalej
18 | 08 | 2019 | SITA